CoroNet-cel mai fidel caine de paza al telefonului dumneavoastra

/ Internet, Securitate IT, Tehnologie / 2719 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Dispozitivele dumneavoastra, fie ele fixe sau mobile, care se conecteaza pe internet utilizeaza undele radio ca si mediu de transmitere a informatiei (cel putin deocamdata).

 

De cate ori, la restaurant, in holul salii de spectacol, sau in hotel, nu sunteti tentati sa va conectati la reteaua WiFi , macar si doar pentru cateva minute pana verificati e-mailurile primite sau raspundeti vreunui prieten pe vreo retea de socializare?

Scanati retelele disponibile si alegeti fara prea multa bataie de cap, reteaua al carei nume se aseamana sau aduce cel mai mult cu locatia in care va aflati, fara a va pune prea multe probleme de securitate.

GRESIT!

 

V-ar fi trecut vreodata prin minte faptul ca micuta cafenea la a carei retea gratuita tocmai v-ati logat, nu este altceva decat masca sub care se ascunde un pericol destul de important?

 

 

coronet

 

Utilizand tehnologie nu atat de complicata, oricine poate sa „mimeze” o retea WiFi gratuita dintr-o locatie, sa o inlocuiasca pe cea reala pusa la dispozitie de firma respectiva, in scopul de a insera in dispozitivul dumneavoastra, fie el laptop sau telefon mobil , fara sa aveti nici cea mai vaga idee, orice fel de program destinat localizarii acestuia, copierii de username-uri si parole, de conturi sau orice documente care sunt considerate de interes pentru atacator.

 

 

Desi suna ca o adevarata poveste cu zmei, scenariul nu este neaparat stiintifico-fantastic.

 

 

In ultimii ani, dispozitivele capabile sa cloneze retelele WiFi  legitime, au ajuns la preturi ridicol de mici, cuprinse intre 50-100$, atat de accesibile incat chiar si un copil si le poate procura din banii de la sorcova.

 

 

Aceasta nu este neaparat cea mai mare problema. Au aparut pe piata dispozitive capabile sa inlocuiasca antenele radio, iar atata timp cat sunteti conectat la o astfel de antena-pirat, toate SMS-urile pe care le trimiteti, si mai cu seama toate apelurile telefonice se inregistreaza in dispozitivul pirat, ajungand direct in mainile hackerilor care detin respectivul dispozitiv.

 

Mai mult decat atat, pentru o suma modica, aceste dispozitive pot fi setate sa instileze in telefonul dumneavoastra programe-spion care transmit informatii in ceea ce priveste activitatea dumneavoastra si dupa ce nu mai sunteti logat la antena-pirat, chiar daca ati parasit zona cu probleme.

Cu ce ne ajuta CoroNet?

coro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CoroNet Connect este capabil sa  analizeze in foarte scurt timp, mai mult de 300 de caracteristici ale retelelor WiFi sau telefonice si incearca sa le blocheze pe cele considerate a fi suspecte.

 

Suna complicat? Cu toate acestea, Coro.Net ne asigura de faptul ca impactul asupra bateriei este minim ( in jur de 1%).

Cum reuseste CoroNet sa detecteze retelele suspecte?

In cazul in care detecteaza 2 routere cu aceleasi  detalii de conectare, dintre care primul, in mod evident, actioneaza asupra celui de-al doilea pentru a-l deconecta, atunci primul router se considera automat o problema, iar CoroNet va impiedica conectarea dispozitivului dumneavoastra la acesta.

 

Sau, de exemplu, daca sunteti in aeroport si cineva asezat langa dumneavoastra cu un laptop aparent inofensiv reuseste sa mimeze caracterisitcile retelei dumneavoastra sau cele proprii retelei firmei unde lucrati, evident ca nici un fel de setare de securitate nu va fi capabila sa detecteze o conexiune nesigura in acest caz, in care toate detaliile de conectare sunt perfect reproduse.

 

CoroNet in schimb utilizeaza informatiile de locatie GPS ale conexiunii si stabileste daca va aflati cu adevarat in zona acesteia, iar daca nu, va considera conexiunea nesigura si va opri conectarea la aceasta retea- pirat.

 

CoroNet este activa pe majoritatea platformelor care utilizeaza iOS, Android sau Windows.

Firma producatoare are ca target  doar firmele situate in topul companiilor, cele care detin o flota de echipamente IT pe care le doresc securizate si din acest punct de vedere.

In momentul in care apare o alerta, CoroNet va avertiza utilizatorul asupra acesteia, iar daca va considera atacul cu potential agresiv major, blocheaza definitiv reteaua suspecta. Retelele asupra carora sunteti doar avertizati, pot fi utilizate, daca verificati si considerati ca nu este nici o problema. Cele blocate nu pot fi utilizate in nici un fel de conditii.

Cu toate acestea, trebuie mentionat faptul ca aplicatia nu este complet infailibila.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.