Dark Web-ul, partea nevazuta a internetului

/ Internet, Stirile Editiei / 3160 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Consideri ca esti o perspattoana care stie tot ce ofera internetul si de ce este acesta capabil? Exista o probabilitate destul de mare sa te inseli.

In ultimii ani, internetul s-a dezvoltat cu o viteza uimitoare, avand si aspecte pozitive, cat si negative. Poate ca acum v-ati gandit la faptul ca singurul aspect daunator al internetului este ca ne ocupa din ce in ce mai mult timp din viata, afectand relatiile interumane si sanatatea utilizatorilor, dar acesta este un lucru minor raportat la gravitatea evenimentelor care au loc pe internet.

Din pacate, internetul pe care il stim cu totii reprezinta doar 16% din intreg, fiind o zona in care toti utilizatorii au acces. Cele 84 de procente ramase sunt reprezentate de Deep Web.

Desi reprezinta o pondere imensa, Deep Web-ul este aproape invizibil, intrucat informatiile sunt protejate cu sisteme de securitate performante, dar necesita si software special, la care nu toata lumea are acces.

Intrucat este foarte bine ascuns, Deep Web-ul are si o parte intunecata a sa, numita sugestiv, „Dark Web”, o lume digitala subterana, unde utilizatorii pot incheia afaceri ilegale fara a-si face probleme ca sunt urmariti.

Ce se poate gasi in Dark Web?

  • Droguri 

In diferite forme, cantitati si la diferite preturi. „The Silk Road” a fost unul din cele mai mari magazine ale Dark Web-ului in acest domeniu, relizand incasari de peste 200 de milioane de dolari in doar 28 de luni.

  • Bani falsi 

In functie de cererea clientului, se poate obtine aproape orice fel de bancnota existenta, iar monedele de circulatie internationala precum euro sau dolarul sunt disponibile la orice ora din zi. Pentru doar 100 de dolari poti obtine pana la 400 de dolari falsificati care vor trece cu brio orice test de verificare.

  • Acte false

De la carti de identitate diplomatice pana la pasapoarte si permise de conducere. In functie de cerere, se pot obtine si documente de cetatenie si de imigrare. Un permis de conducere pentru un cetatean american porneste de la 200 de dolari, iar pasapoartele ajung la cateva mii.

  • Arme si explozibil

Dark Web-ul este un loc unde se poate gasi armament militar la vanzare, armament la care, in mod normal, civilii nu au acces. Astfel, pentru suma potrivita de bani, se pot achizitiona lansatoare de rachete, explozibil C4 si multe altele. Vanzatorii au grija ca pachetele in care transporta produsele sa fie special pregatite pentru a nu fi detectat continutul acestora.

  • Asasini

„H.P. Lovecraft monster C’thulhu” este o firma care putea fi gasita in aceasta parte a internetului si care punea la dispozitia cumparatorilor cate un asasin profesionist. In functie de conditiile in care avea sa fie savarsita crima pretul fluctua. Asasinii acceptau plata cu Bitcoin si furnizau ca dovada o fotografie de la locul faptei.

  • Organe

Piata organelor umane este una extraordinar de dezvoltata. Pretul organelor osciland in functie de originea lor si de starea lor actuala. Pretul unui rinichi porneste de la cateva sute de mii de dolari, o inima ajunge pe la 120 000 de dolari, in timp ce o pereche de globi oculari valoreaza doar 1500 de dolari.

„The Onion Router” este principalul browser prin care oamenii acceseaza Deep Web-ul. Este preferat de marea majoritate a utilizatorilor, intrucat directioneaza semnalele pe mai mult de 6000 de servere pentru a ascunde identitatea.

Nu este recomandata accesarea acestei zone, intrucat pot exista urmari deosebit de grave. Un virus poate sa infecteze un dispozitiv doar prin simpla accesare a unei pagini, astfel va expuneti datele personale celui care a lansat acel program.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.