Pokemon Go a ridicat valoarea de piata a companiei Nintendo cu 7.5 miliarde de dolari

/ Jocuri, Software, Stirile Editiei / 2762 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

pokemon-go-01Pokemon Go este un joc pentru dispozitivele electronice realizat pe baza conceptului de realitate augmentata.

Cerintele acestuia nu sunt deloc pretentioase, intrucat pentru buna functionare a sa este nevoie doar de functii cu care orice dispozitiv este prevazut: conexiune la internet, GPS, camera video.

Ideea jocului se concentreaza pe gasirea si capturarea micilor eroi prin interactiunea utilizatorului cu mediul inconjurator. Astfel cautarea acestora se realizeaza prin intermediul functiei GPS, in timp ce prin intermediul camerei video se inregistreaza mediul in care se afla jucatorul, iar aplicatia adauga diferite animatii tridimensionale care contureaza actiunea. Odata capturati, micii monstruleti sunt antrenati pentru viitoarele confruntari cu entitatile celorlalti jucatori din intreaga lume.

Aplicatia are ca principali dezvoltatori firmele Niantic (dezvoltator specializat in acest tip de jocuri) si Pokemon Company (care se bucura de 30% din veniturile aduse de catre acest joc).

Conceptul acestui joc este, intr-adevar, unul original, care a adus companiei Nintendo cele mai mari incasari din ultimii 30 de ani.

Aplicatia a ajuns intr-o singura zi in topul celor mai descarcate produse ale magazinelor virtuale din SUA, Australia si Noua Zeelanda, avand aproape la fel de multi utilizatori ca reteaua de socializare Twitter.

Intrucat aplicatia este complet gratuita, incasarile sunt generate de micile tranzactii din joc, care ofera cumparatorilor anumite avantaje in comparatie cu jucatorii normali.

Dezvoltatorii au anuntat ca vor lansa aplicatia si in spatiul european cat de curand posibil.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.