Microsoft continua „campania” pentru Windows 10

/ Stirile Editiei, Software / 2063 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Windows_Homepage_v31_1920_IC_07Cei de la Microsoft au gasit o noua metoda prin care sa isi determine utilizatorii sa treaca la noua versiune de Windows, putin mai inedita si mai agresiva fata de vechile strategii.

Cu totii ne aducem aminte de insistenta cu care Microsoft ne indruma in urma cu cativa ani sa facem trecerea la Windows 10. Unii utiliatori primeau notificari zilnice cu privire la update, in care li se preciza ca aceasta oferta este gratuita numai pentru o perioada scurta de timp, altii isi deschideau calculatoarele cu sistemul de operare instalat fara acordul lor, dar si multe alte cazuri asemanatoare.

De daca aceasta, producatorii au recurs la o metoda putin mai diferita, intrucat pentru sistemele cu procesoare noi nu se va mai oferi suport, iar acest lucru va oferi un motiv in plus utilizatorilor sa realizeze upgrade la cea mai noua versiune de Winows. Acest lucru este evidentiat in ghidul destinat utilizatorior sub forma erorii „Computerul dumneavoastra foloseste un procesor incompatibil cu aceasta versiune de Windows”, eroare care apare in urma accesarii functiei de update.

Gamele Kaby Lake de la Intel si Ryze de la AMD sunt primele vizate, iar utilizatorii vor avea de ales intre a folosi ultima versiune a sistemului de operare sau a utiliza versiunea dorita, insa riscand sa fie expusi la diferite riscuri datorita lipsei de update-uri.

Pe de alta parte, acest lucru nu reprezinta neaparat un dezavantaj. Multi utilizatori sunt de parere ca Windows 10 este un sistem de operare care inca nu este optimizat complet si care inca are un numar destul de mare de bug-uri, dar trebuie sa ne reamintim ca dezvoltatorii au alocat o perioada de timp destul de mare in ceea ce priveste depistarea si rezolvarea posibilelor erori ce pot aparea, obtinand in prezent un sistem de operare cu functionalitati si performante premium.

Era de asteptat ca in viitorul apropiat dezvoltatorii vor inceta suportul pentru versiunile 7 si 8.1, avand in vedere faptul ca Windows 7 se afla in faza de suport extins, iar singurele update-uri de care beneficiaza sunt cele de securitate. Din pacate, acest lucru nu ascunde faptul ca Microsoft recurge incetul cu incetul la tehnici din ce in ce mai agresive pentru a-si „convinge” clientii sa treaca la Windows 10.

Aceasta politica inca nu a fost aplicata, noile procesoare au functiile de update disponibile, insa ne asteptam ca acestea sa fie restrictionate in cursul acestui an.

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.