TP-Link lanseaza cel mai puternic router de pana acum

/ Evenimente IT, Gadgeturi, Internet, Stirile Editiei / 2481 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

archer-c5400xEste vorba despre modelul Archer C5400X. Acesta a fost lansat in cadrul Mobile World Congress si este primul router cu procesor Broadcom in 4 nuclee cu 1.8 GHz pe 64 de biti din lume.

Noul router permite utilizatorilor sa realizeze prin itermediul conexiunii wireless streaming video la rezolutie 4K fara nici cea mai mica intarziere sau intrerupere, fiind deosebit de folositor atat pentru streamerii de gaming cat si pentru cei din mediul business pentru conferintele online.

Performanta acestui router este asigurata de procesorul pe 28 nm de ultima generatie, care asigura de asemenea si un consum de energie extrem de redus. Tehnologia acestuia gestioneaza intr-un mod eficient transferul de date pentru fiecare proces, reducand astfel intarzierile aparute de obicei la transmiterea semnalului si poate sustine un numar mare de dispozitive, singura lui limitare fiind viteza de internet asigurata de provider.

Arhitectura AC5400 Tri-Band Wi-Fi este definita de cele 3 benzi wireless separate care se adapteaza in functie de necesitatile dispozitivelor conectate. Cele 3 benzi asigura in total o viteza de pana la 5334 Mbps, iar viteza de transfer e distribuita astfel: o banda de 1000 Mbps pe o frecventa de 2.4 GHz pentru aplicatiile office si doua benzi cu viteza de 2167 Mbps pe o frecventa de 5 GHz pentru jocurile online cu cerinte sofisticate sau streaming la rezolutii de pana la 4K. Sistemul de gestiune a benzilor asigura totodata si stabilitatea conexiunii deoarece dispozitivul nu va aloca una din benzile cu transfer mare pentru un dispozitiv care necesita o viteza de transfer mica, iar in acelasi timp, acesta stabilind prioritati pentru dispozitivele care cer o viteza de transfer mai mare in raport cu dispozitivele dea conectate.

Tehnologia 4×4 MU-MIMO asigura o comunicare de 4 ori mai rapida cu dispozitivele conectate, iar tehnologia NitroQAM mareste viteza maxima de transfer cu pana la 25% fata de routerele de duzina.

Un motiv pentru care suntem foarte incantati sa lansam routerul Archer C5400X este ca ofera locuintelor noastre o retea perfecta. Utilizam primul si cel mai puternic procesor pentru routere din lume pentru a asigura cele mai bune viteze, performante si simplitate pentru fiecare dispozitiv conectat, indiferent de activitatea pe care o desfasoara.

(Andy Chen, director TP-Link International Business)

Specificatii:

  • Memorie interna de pana al 16 GB care actioneaza ca o metoda de stocare in retea a fiserelor cu un numar mare de acceasari.
  • 8 porturi Gigabit care asigura pana la 1000 Mbps catre diferite dispozitive.
  • Transferuri ultra rapide cu conexiuni de pana la 2 Gbps datorita tehnologiei Link Aggregation.
  • Tehnologia VPN Acceleration – Archer C5400X cu o arhitectura dedicata procesarii securitatii, gestionand totodata criptarea si decriptarea VPN, astfel utilizatorii beneficiaza de serviciile de securitate necesare fara a le fi afectata performanta conexiunii.

Dezvoltatorii inca nu au facut public un pret estimativ al dispozitivului, insa mai mult ca sigur acesta isi va gasi locul in marile companii ale lumii datorita specificatiilor si performantelor de care beneficiaza.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.