Microsoft aduce boti pe Skype si nu doar acolo

/ Evenimente IT, Gadgeturi, Software, Stirile Editiei, Tehnologie / 3021 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Ideea de a implementa boti in platformele de socializare, nu este deloc una noua, intentia Microsoft, exprimata clar la Conferinta anuala a dezvoltatorilor de anul acesta, ce are loc in San Francisco zilele acestea,  este de a creiona viitorul comunicatiilor  a cresterii productivitatii si perfectionarea modului de interactiune  intre firme si branduri.

IN Skype, Microsoft a aratat modul de integrare a Cortanei, programul de asistenta atat de celebru, dezvoltat de Microsoft pentru utilizatorii de smartphone-uri.

Inserarea acestui program direct in aplicatie a urmarit obtinerea de beneficii imediate, cum ar fi ajutarea utilizatorilor sa realizeze actiuni simple, cum ar fi identificarea  partenerilor de discutie, transmiterea de mesaje, gasirea de informatii utile, s.a.m.d.

cortana botCortana poate efectua sarcini simple, cum ar fi adaugarea de task-uri sau detalii in calendar, rezervarea de bilete de calatorie si de camere pentru cazare, sau chiar sa va ajute sa conversati cu prietenii prin intretinerea discutiei cu acestia.

Intr-un demo prezentat astazi, Cortana integrata in Skype a fost capabila (ne referim la o persoana deja?) sa realizeze dintr-o conversatie a utilizatorului cu un coleg, ca acesta va participa la o conferinta la o data anume, motiv pentru care a inregistrat aceasta in calendarul persoanei respective, dupa care a introdus in discutie un bot special, Westin, conceput pentru a prezenta ofertele de cazare in zona, sugerand variante de cazare in functie de raspunsurile primite de la utilizator. In scurt timp camera aleasa a fost si rezervata, iar informatia in ceea ce priveste locatia si data rezervarii impreuna cu datele de contact ale hotelului, au fost automat introduse de Cortana in calendarul utilizatorului.

Mai mult decat atat, fiind deja in posesia datelor de contcat ale prietenilor utilizatorului, Cortana a sugerat trimiterea unui mesaj de instiintare catre prietenii care se afla in zona conferintei, fiind de asemenea capabila sa sugereze inclusiv textul mesajului in cateva variante.

Botii integrati in platformele de socializare sunt compatibili cu orice fel de dispozitiv, respectiv beneficiati de serviciile lor, indiferent de pe ce tip de dispozitiv accesati respectiva retea de socializare.

Astfel aveti posibilitatea de a beneficia de serviciile unui asistent personal foarte competent, incapabil sa uite, sa omita sau sa greseasca, indiferent de ora sau data la care ii este solicitat ajutorul.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.