Apple lanseaza un browser destinat dezvoltatorilor web-Safari

/ Software, Tehnologie / 2483 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Apple anunta azi ca intentioneaza sa isi extinda eforturile in zona aplicatiilor menite sa sprijine eforturile dezvoltatorilor web, directie concretizata de  lansarea noii versiuni a browserului web Safari, browser menit in mod special  dezvoltatorilor web, permitandu-le acestora accesul in avant-premiera la tehnologii in OS X sau iOS, inclusiv HTML, JavaScript, CSS si WebKit, dar si efecte vizuale si tool-uri, aplicatii si versiuni beta ale acestora .

Ideea principala ar fi sa permita dezvoltatorilor sa utilizeze ceva mai devreme aceste tehnologii, si sa asigure un prim feed-back avizat si deosebit de valoros pentru Apple, inainte de lansarea pe piata,  astfel incat sa permita corectarea din timp a eventualelor probleme si optimizarea tehnologiilor aflate inca ” in lucru”.

Bineinteles, nu trebuie sa uitam Nightly build, browserul care ruleaza acum pe sute de milioane de dispozitive si care sustine Safari, insa trebuie sa recunoastem faptul ca utilizarea lui necesita ceva mai mult efort decat noul browser Safari Technology Preview.

In schimb, la noul browser, update-urile se fac din doua in doua saptamani, in acelasi mod in care se fac pe Mac App Store, utilizand acelasi soft

Un avantaj al acestui nou browser il reprezinta chiar faptul ca este creat si intretinut de Apple si este compatibil cu iCloud, ceea ce reprezenta o problema majora a dezvoltatorilor care utilizau Nightly Build, pana azi, mai ales daca intentionau sa il utilizeze ca si browser.

SAFARISafari Technology Preview este o aplicatie de sine statatoare, care poate sa ruleze concomitent cu browserul Safari, noul browser avand un icon violet pentru a putea fi diferentiat de versiunea clasica.

Ce pot sa gaseasca dezvoltatorii chiar din prima zi pe noul browser Safari Technology Preview, este deja o lista destul de interesanta care cuprinde ECMA Script 6 (ES6), cea mai noua versiune a Java Script, B3 JIT Java Script Compiler, creat pentru Java Script, evident, Shadow DOM care usureaza mult crearea aplicatiilor ample, s.a.

Desi este destinat dezvoltatorilor, Safary Technology Preview este accesibil oricui, si puteti incerca descarcarea lui aici


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.