Tehnologie software RPA – ce înseamnă și cum funcționează

/ Stirile Editiei, Software, Tehnologie / 2735 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Transformarea digitală implică, în mod cert, implementarea tehnologiei de ultimă generație care să ajute la automatizarea sarcinilor migăloase, dar mai ales repetitive dintr-un business. Dar, cum se poate face acest proces eficientizând costurile într-o companie? Intervine Robotizarea Procesului de Automatizare (RPA). Iată ce înseamnă și cum funcționează.
Transformarea digitală a unui business trebuie să aibă în prim plan eficientizarea costurilor în favoarea companiei. Pentru a obține acest lucru este nevoie să automatizăm sarcinii repetitive care pot fi consumatoare de timp și resurse atât pentru angajați, cât și pentru angajatori. Conform statisticilor, un robot software este metoda practică pentru automatizarea proceselor de business.

Robotizarea Procesului de Automatizare – RPA – ce înseamnă

RPA este tehnologia ce se bazează în mod direct pe inteligența artificială, care a fost creată pentru a executa cu rapiditate sarcini repetitive ce pot fi consumatoare de timp pentru angajați și de resurse pentru angajatori.

Este o tehnologie ce poate fi folosită în aproape toate tipurile de business, din departamentul de resurse umane, până în departamentul financiar. Mai exact, vorbim despre configurația optimă a unui robot sau software care să genereze răspunsuri automate pentru o comunicare eficientă într-un sistem digital. Pe lângă asta, un robot poate executa și sarcini precum:

  • Completarea diferitelor formulare;
  • Generarea documentelor;
  • Evaluarea performanțelor angajaților;
  • Salarizarea angajaților;
  • Logarea în diferite aplicații;
  • Mutarea fișierelor în diferite foldere create;
  • Extragerea informației din diferite documente.

Toate aceste sarcini lunare repetitive ce intrau în obligațiile unui angajat pot fi făcute datorită procesului de automatizare, în timp ce angajații se pot implica activ în alte sarcini valoroase.

Cum funcționează robotizarea procesului de automatizare – RPA

Roboții software care preiau sarcinile repetitive ale angajaților și îmbunătățesc productivitatea unei companii funcționează 24h – 7/7 zile cu aceeași atenție pentru fiecare document în parte, chiar dacă este vorba de același proces și de sute de ori.

Ce beneficii aduce utilizarea roboților

Automatizarea muncii poate aduce beneficii pe termen lung companiilor și angajaților. Odată cu instalarea procesului de automatizare se reduc automat cozile de așteptare, se câștigă timp pentru efectuarea altor sarcini, crește nivelul de satisfacție aL clienților și, în mod automat, cresc veniturile. În tot acest timp, angajații se pot implica în alte proiecte care necesită asistență umană pentru a crește valoarea companiei.

Iată și un exemplu concret: într-un spațiu comercial, acolo unde persoana de la recepție este nevoită să introducă manual programări, date de contact, adrese, etc, toate aceste informații ocupă timp de partea angajatului, dar și clientului care este nevoit să aștepte. Odată cu instalarea tehnologiei RPA, toate rezervările se fac automat fără să mai fie nevoie de introducerea manuală a datelor. Rapiditatea procesului este cu mult mai avansată.

Tehnologia RPA este metoda prin care se poate crește productivitatea angajaților oferindu-le posibilitatea să desfășoare activități mult mai creative și valoroase. Integrarea robotului cu software-ul existent poate fi ușor de implementat și administrat de către conducerea oricărei companii cu ajutorul departamentului de IT.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.