Samsung i-a dat in judecata pe cei de la Huawei

/ Stirile Editiei / 2340 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Untitled-1Cu totii stim de razboiul nesfarsit dintre Apple si Samsung, datorat similaritatilor dispozitivelor mobile ale celor doua companii.

Dupa ani in care cei doi producatori si-au pierdut timpul in tribunale, Huawei a reusit sa intre intr-un conflict asemanator cu cei de la Samsung.

In momentul de fata, designul unui telefon mobil tinde sa fie din ce in ce mai simplu, lucru care determina aparitia unor caracteristici similare intre produsele companiilor de top. La urma urmei, conceptele sunt asemanatoare, iar cand va aparea pe piata o noua tehnologie vor aparea totodata si aceste nesfarsite certuri din care dezvoltatorii spera sa primeasca sume astronomice drept despagubire.

In cazul de fata, este vorba despre Samsung, care, acum cateva zile, i-a dat in judecata pe dezvoltatorii de la Huawei pentru incalcarea drepturilor de autor pentru patentul unuia din produsele sale, solicitand despagubiri de pana la 24 de milioane de dolari.

Prin acest gest, Samsung doreste sa puna capat liniei de productie pentru modelul Huawei Mate 8, dar si alte numeroase modele din seria Honor. Totusi, acest lucru nu pare a avea o finalitate.

Cele doua companii au mai avut conflicte si in trecut, cel mai interesant fiind acela in care Samsung a fost acuzat pentru incalcarea unor patente in ceea ce priveste comunicatiile pe baza retelei 4G, interfata utilizatorului si a sistemul de operare. Huawei a inaintat o plangere la acel moment care ar putea sa le aduca despagubiri de pana la 12 milioane de dolari.

Purtatorii de cuvant ai sud-coreenilor au declarat ca au incercat sa rezolve acest coonflict pe cale amiabila, dar situatia a evoluat, ajungandu-se astfel in instanta.

Procesul a fost intentat zilele trecute, dar probabil ca vor trece luni, daca nu chiar ani de zile pana cand una din parti va avea castig de cauza.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.