Fondatorul KickassTorrents a fost arestat

/ Stirile Editiei / 2400 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

f45q0n4no5qkt2t68dqoPirateria este un lucru des intalnit in mediul online al zilelor noastre care probabil va exista pana la disparitia internetului, insa acest lucru nu impiedica autoritatile sa lupte impotriva acestei „industrii”.

KickassTorrent era unul dintre cei mai mari distribuitori de torrente pana acum cateva zile cand a fost inchis in urma arestarii proprietariului, Artem Vaulin. Acesta a fost prins in Polonia, dupa lungi cautari pe diferite piste din mediul online.

Pentru a nu putea fi urmarit, ucraineanul a mutat de nenumarate ori adresa si serverele site-ului KickassTorrents in diferite tari atat din spatiul european cat si din afara acestuia.

Pentru a-l captura autoritatile au abordato strategie putin mai diferita care consta in cumpararea unei reclame pe site pentru a obtine cat mai multe informatii despre acesta, astfel au reusit sa obtina IP-ul ultimului login cat si cel al paginii de Facebook.

Vaulin a fost prins in momentul in care adresa IP a unei tranzactii prin iTunes a coincis cu cea a paginii de Facebook.

Autoritatile Statelor Unite au declarat ca site-ul KickassTorrents este responsabil pentru distribuirea de materiale piratate in valoare de peste 1 miliard de dolari.

Ucraineanul va fi judecat pentru conspiratie privind incalcarea drepturilor de autor, conspiratie pentru spalare de bani si doua capete de acuzare pentru incalcarea drepturilor de autor.

In momentul de fata, Vaulin este in arestul politiei poloneze, asteptand ca autoritatile americane sa obtina un acord de extradare pentru a putea fi judecat pe teritoriul  unde a inceput urmarirea initiala.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.