Conferinta dezvoltatorilor, Microsoft

/ Software, Stirile Editiei / 2706 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

An de an, Microsoft aduce pe  scena din Moscone Center din  San Francisco, personalitati de seama si nume rasunatoare din firma care au rolul de a explica directia in care isi doreste Microsoft sa isi indrepte atentia, cateva idei despre surprizele pe care le pregateste Microsoft clientilor sai.

Nu mai este deja o noutate preocuparea Microsoft pentru dezvoltarea botilor meniti sa acorde sprijin in gestionarea activitatilor zilnice sau a relatiilor de munca, degrevand persoana fizica de activitati de rutina si permitandu-i sa aloce mai mult timp activitatilor importante.

Modul in care a evoluat Cortana, devenind capabila sa interactioneze cu o „lume” intreaga de boti si sa acceseze rapid informatii si actiuni care, unei persoane i-ar consuma energie si timp, este de-a dreptul uimitor, aproape ca poti sa uiti ca este vorba de o persoana virtuala, asa cum sunt de parere cei mai multi specialisti in domeniu.

Una dintre cele mai interesante promisiuni facuta de Microsoft, o reprezinta updatarea Windows 10 , planificata pentru vara acestui an, ocazie cu care, Microsoft va lansa un set de noi proprietati ce vor sta la baza imbunatatirii relatiei utilizator-program cu beneficii reale de fiecare parte.

S-a discutat de asemenea de o platforma deschisa, Universal Windows Platform, capabila sa ruleze pe tipuri diferite de dispozitive, de la PC-uri si pana la HoloLens.
Pentru a-si pune in valoare Stylus-ul si pentru a oferi utilizatorilor acestuia o zona in care se pot desfasura asa cum isi doresc, Microsoft pune la dispozitia acestora un spatiu interesant (Ink Workspace), care gazduieste o multitudine de  aplicatii, iar Cortana, asa cum era de asteptat, reuseste sa descifreze scrisul de mana  si ia  in considerare toate notitele stocate in Stick Notes.
Dintre aplicatiile cele mai utile in aceasta zona sunt calculatorul de distante, rigla virtuala si editarea de trasee eficiente.
 iot microsoftAsa cum aminteam nu cu mult timp in urma, Microsoft se implica activ in tehnologia jocurilor cross-platform, aceasta fiind o alta directie de actiune in care Microsoft isi doreste sprijinul dezvoltatorilor prezenti la Conferinta si nu numai.
Acum cateva ore se vorbea de implicarea Microsoft prin intermediul Azure, in internetul lucrurilor (IoT), in gestionarea parametrilor  si sigurantei locuintelor, dar si in aplicarea acestei tehnologii in spitale si sinstitutii in care o mare parte din personal are rol de supraveghere.
Evident ca s-a atins si subiectul HoloLens, mai ales ca „nebunia” realitatii virtuale a cuprins tot mapamondul, in fata dezvoltatorilor prezentandu-se o calatorie astrala, intr-un univers care poate fi manipulat si care permite vizualizarea de detalii si creeaza o impresie puternica utilizatorilor.
cloud micros Un alt subiect interesant, aplicatiile in Cloud, Microsoft preocupandu-se, din acest punct de vedere de integrarea aspiratiilor utilizatorilor, ale firmelor intr-o platforma inteligenta prin crearea de aplicatii care reactioneaza similar utilizatorilor umani, aplicatii capabile sa anticipeze dorintele, reactiile si actiunile utilizatorilor.
Intentia Microsoft de a depasi limitele si limitarile cloud ca si spatiu de stocare si dorinta de a dezvolta aplicatii care sa vina in sprijinul productiei de bunuri si serviciilor, este clara, asa cum este ea prezentata in schema  alaturata.
Ramane in sarcina dezvoltatorilor sa gaseasca metodele si aplicatiile care contureaza cel mai bine acest deziderat.
La aceasta ora inca se discuta  pe diverse teme, iar discutiile vor continua cu siguranta si maine.
Ca o concluzie  la tot ce se intampla in Moscone Center la aceatsa ora, Microsoft urmeaza cala de adaptare a intregii strategii catre  aplicatii mult mai  aproape de utilizatori, catre facilitarea comunicarii eficiente intre diversele dispozitive, si in directia creeri de boti conversationali, inserati in aplicatii de succes cum sunt platformele de chat, boti
capabili sa suplineasca actiuni de rutina costisitoare ca timp si energie.
Sigur ca aceatsa abordare nu ne uimeste, Microsoft fiind an de an locomotiva progresului IT.
Ceea ce se remarca este lipsa  informatiilor care privesc telefonul Windows, directie pe care la aceatsa ora Microsoft declara ca nu a abandonat-o complet, insa recunosc faptul ca nu aceasta va deveni preocuparea principala a lor in urmatoarea perioada de timp.

Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.