Samsung NX1- camera foto pentru cunoscatori

/ Camere foto, Stirile Editiei / 4135 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Pe langa Galaxy NX, de departe cea mai scumpa camera foto de la Samsung, modelul NX1 se adreseaza celor care doresc o camera de nivel profesional, la un pret cuprins intre 1.200-1.800 $ cu performante ridicate, fara sa se faca rabat de la calitatea imaginii.

 

NX1 inglobeaza tehnologie de varf, cele mai competitive componente, iar lansarea din luna octombrie este asteptata cu interes nedisimulat de catre toate publicatiile de specialitate si mai ales de consumatori.

 

Senzorul este o varianta APS-C de 28 megapixeli BSI (backside illuminated), cel mai mare senzor utilizat pana la aceasta ora pentru o camera foto, titlul fiind detinut pana in prezent de  versiunea de 1 inch a seriei RX de la Sony.

 

Din punct de vedere al imaginii, NX1 suporta Cinema 4K/24p (4096 x 2160) dar si UHD/30p (3840 x 2160) pe langa clasica varianta 1080/60p.

In plus, NX1 utilizeaza HEVC/H.265 (high efficiency video coding) atat pentru 4K cat si pentru HD, reusind comprimarea imaginii fara sa ii denatureze continutul, astfel incat pentru stocarea datelor inregistrate este suficient cardul SD clasic, dar permite transferul catre orice suport extern.

Cu sistemul autofocus, avand 205 puncte de detectie point-phase, modelul NX1 devine cel mai performant din acest punct de vedere. In plus, camera dispune de detectie pe faza, deosebit de interesanta si de utila pentru realizarea filmarilor, avand astfel capacitatea de focusare lenta similara lui Dual Pixel CMOS de la Canon, putand sa focuseze targetul in miscare in interiorul intregului cadru, generand stabilitatea imaginii si continuitatea fireasca a acesteia.

 

Camera poate transmite wireless direct catre un televizor capabil sa receptioneze semnal Wi-Fi, la viteze mai mult decat acceptabile.

 

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.