Tastatura inteligenta-device cu adevarat personalizat

/ Gadgeturi, Hardware, Tehnologie / 2721 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Un grup de  cercetatori de la Georgia Institute of Technology, precum si de la Beijing Institute of Nanoenergy si Nanosystems din Academia Chineza de Stiinte, au pus la punct bazele unei tastaturi deosebite, denumita deja tastatura inteligenta.

Avand in vedere faptul ca tastatura nu este un dispozitiv caruia sa i se acorde o atentie deosebita, si ca de fiecare data este supusa cu sau fara voia noastra, unui tratament mai mult sau mai putin ortodox, atunci cand se defecteaza, cel mai simplu este sa fie inlocuita. Nici macar faptul ca este sau nu atarnata de unitatea centrala nu mai este o problema atat de mare din momentul in care tastaturile wireless au cucerit piata. Tastaturile nu necesita o cantitate foarte mare de energie electrica pentru a opera, si din acest motiv, alimentarea lor cu baterii este solutia cea mai rezonabila, atata vreme cat va doriti sa puteti deplasa tastatura la distanta mai mare de unitatea centrala a desktop-ului dumneavoastra.

ik 2De cate ori nu v-ati adus aminte ca aveati nevoie de baterii pentru tastatura abia in momentul in care v-ati asezat deja la calculator? Tastatura inteligenta va va scuti de aceasta corvoada, pentru ca alimentarea functionarii ei se face prin simpla tastare. Grupul de specialisti mai sus amintiti au ajuns la concluzia ca alimentarea tastaturii este suficient a fi facuta pe baza energiei electrice pe care corpul dumneavoastra o poate produce. Cu alte cuvinte, fiecare atingere a tastelor va poate incarca tastatura. Mai mult, energia electrica astfel obtinuta poate incarca si mouse-ul, in acelasi fel.

 

Tot tastatura inteligenta poate functiona ca si sistem suplimentar (mult mai eficient) de securitate biometrica, putand fi capabila sa recunoasca o multitudine de factori de identificare a persoanei care o foloseste, cum ar fi  viteza si ritmul de tastare, marimea degetelor si pozitia preponderenta a acestora pe taste, dar si caracteristici electrice specifice persoanei care o utilizeaza.

Acesta ar putea reprezenta un alt nivel de autentificare la spatiul dumneavoastra privat, unul imposibil de spart, chiar daca cineva ar intra accidental in posesia parolelor dumneavoastra.

In plus, materialele din care sunt confectionate tastele sunt hidrofobe, cu alte cuvinte, transpiratia nu va fi o problema de acum inainte , implicit nici praful sau depunerile de murdarie nu vor mai gasi un mediu prielnic in tastatura dumneavoastra.

Asa este ca nu v-ati gandit cat de murdara poate sa fie o tastatura utilizatea un an-doi?


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.