Twitter si bolile de inima

/ Stirile Editiei / 2001 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Dupa opinia specialistilor, mesajele pe care dumneavoastra le postati pe Twitter sunt un adevarat barometru de opinie pentru segmentul de populatie si zona careia ii apartineti.

Desenand o harta a zonelor de unde vin postarile cele mai depresive pe Twitter , in care persoanele se plang frecvent de lipsa somnului si de stress indelungat, si suprapunand aceasta harta peste harta unde incidenta problemelor cardiace grave  este mare, s-a constatat faptul ca acestea au in mare parte aceeasi arie de incidenta.

Bolile de inima sunt principala cauza a decesului  in lume si ca atare, prevenirea sau predictia acestora este deosebit de importanta.

tw1Cu toate acestea, se constata o diferenta majora intre varsta persoanelor care plaseaza postarile pe Twitter si cele care sufera de boli grave ale sistemului circulator. In primul caz, varsta acestora este in jur de 40-45 de ani, pe cand in cel de-al doilea, varsta medie este de 55-60 de ani.

Cu toate acestea, barometrul postarilor pe Twitter este mult mai precis fata de metodele clasice de  determinare a zonelor unde incidenta acestor probleme este peste medie.

Pentru ca specialistii americani s-au ocupat de Twitter, nu inseamna ca cei care folosesc Facebook-ul au alt regim.

In speta, retelele sociale sunt un bun indicator in ceea ce priveste starea de sanatate si opinia persoanelor.

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.