Windows 8.1 va ajunge pe piata pana in august

/ Stirile Editiei / 1165 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Microsoft este gata sa lanseze pe piata o noua aplicatie Windows 8.1, la sfarsitul lui august 2013, initial catre partenerii sai, sub numele de cod Windows Blue (de altfel acest nume de cod se discuta de circa un an de zile, si toata lumea stie cat de pretentiosi sunt cei de la Microsoft in legatura cu ” numele de botez” ale produselor lor).

Microsoft a „scos in lume” Windows 8.1 Blue pe data de 26 iunie anul acesta, cu ocazia Conferintei Constructorilor la care a fost prezentat un preview al viitorului produs. De atunci si pana in august, cand se asteapta lansarea produsului pe piata, nu mai este prevazuta nici o prezentare a produsului, nici un test drive.

Windows 8.1 va deveni accesibil  utilizatorilor de Windows 8 sau RT ca si upgrade gratuit prin Windows Store.

DSCN1044Exista zvonuri care afirma ca Microsoft are de gand sa lanseze simultan Windows 8.1, atat pentru constructori cat si pentru publicul larg.

Alte surse afirma ca va exista o perioada destul de lunga intre lansarea produsului catre constructori, fata de cea catre publicul larg. Oricare dintre variante va fi adoptata, Windows 8.1 este asteptat cu sufletul la gura de catre toti pasionatii de produse Microsoft.

Cu acest produs, Microsoft s-a miscat un pic mai repede decat cu cele anterioare. In loc sa ofere o varianta mult imbunatatita o data la 2-3 ani, Microsoft pare sa se fi decis sa aleaga varianta de a prezenta pietei un nou produs pe an, produs care sa aiba imbunatatiri nu atat de ample ca si produsele anterioare.

Multi dintre cei care au testat deja Windows 8.1 sunt de parere ca are un numar mare  de bug-uri, ceea ce ne-ar fi condus la concluzia ca Windows va intarzia lansarea in fabricatie a produsului, in scopul remedierii acestor probleme decelate de catre teste. Din cele declarate la recenta Conferinta a Constructorilor, se pare ca aceasta problema a fost deja depasita si lansarea va avea loc conform calendarului comunicat.

Asta presupune faptul ca personalul Microsoft a avut de facut o munca titanica, si ca va face in continuare acelasi efort sustinut (desi  este perioada vacantelor) pana la lansarea oficiala, pentru a iesi pe piata cu un produs nou, bun, curat, asa cum  s-a intamplat in  octombrie 2012, cand a lansat Windows 8. Microsoft nu a dat niciodata publicitatii numarul de licente Windows 8 vandute  in total, insa ultima stire era ca la inceputul lui mai vanduse deja aproape 10 milioane de licente. Pentru Windows 8.1 se asteapta la incasari mai mari decat acestea.

Image courtesy of FreeDigitalPhotos.net


Alte articole din aceeasi sectiune