Apelurile telefonice revin pe Gmail printr-un update la Hangouts

/ Stirile Editiei / 1708 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Google face primii pasi pentru reintroducerea apelurilor telefonice pe Gmail prin lansarea unui update la Hangouts. 

Apelurile voce disparusera de pe Gmail in luna mai, cand compania a inlocuit Google chat cu o  noua varianta numita Hangouts. Desi Hangouts permite userilor apeluri video, si apeluri voce pe numerele de telefon de Google Voice, lipsea capacitatea de a initia apeluri catre telefonia fixa sau mobila, cel putin pentru perioada de pana acum.

In urmatoarele cateva zile, Google va pune in aplicare o versiune updatata a Hangouts, care permite efectuarea de astfel de apeluri voce si in plus, adauga cateva caracteristici noi serviciului. Astfel, utilizatorii vor putea initia apeluri in grup, adaugand mai multe numere de telefon si pot avea simultan apeluri mixte, catre o parte dintre interlocutori, apeluri doar voce, catre o alta parte, apeluri video complete. Google s-a implicat si in refacerea efectelor sonore, cum sunt aplauzele, rasul, s.a.m.d. prin intermediul aplicatiei Google Effects.

imageApelurile initiate catre numere de telefon de pe teritoriul SUA si Canada raman gratuite, pe cand apelurile telefonice catre numere aflate in afara SUA si Canadei,  sunt inca subiectul unor discutii cu privire lamodul de taxare al apelurilor si costul pe minut al acestora.

Pana in acest moment nu s-a stabilit daca serviciul de sms pe Gmail va fi si el repus in functiune intr-un fel sau altul, dar sunt sanse mari ca sa se intample si acest lucru in viitorul apropiat.

Reprezentantii Google au declarat ca Hangouts este „destinat sa devina viitorul Google Voice, astfel ca este probabil sa apara mai multe facilitati cum sunt SMS-urile si posta vocala, in timp.”

Deocamdata, insa, puteti trimite sms-uri de pe numarul dumneavoastra de telefon Google Voice, folosind Google Voice Website. Google a promis ca apelurile telefonice vor putea fi folosite in urmatoarele cateva zile, cand va aparea icon-ul unui telefon in partea dreapta a ferestrei „New Hangouts”.

Userii vor putea sa initieze apeluri, de asemenea, prin Google + si extensia Hangouts Chrome, folosind menu-ul drop-down din partea dreapta a ferestrei ” New Hangouts”.

Images courtesy of /FreeDigitalPhotos.net


Alte articole din aceeasi sectiune