Amazon Web Services Summit-ce aduce nou si pentru cine

/ Evenimente IT, Stirile Editiei, Tehnologie / 3191 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Fie ca sunteti novice in utilizarea facilitatilor cloud, fie ca, din contra, sunteti expert, AWS 2016 a oferit tuturor  ceva nou, solutii la intrebari mai noi sau mai vechi, idei si facilitati deosebite.
Atacul Amazon asupra clientilor spatiilor de depozitare din cloud, se concretizeaza prin aplicatii ce vin in intampinarea dorintelor acestora , facilitati deosebite si  solutii la problemele semnalate.

summitIn perioada 18-19 Aprilie a avut loc la Chicago  prima intalnire de acest fel din 2016 in Statele Unite ale Americii. Calendarul afisat de Amazon include  summit-uri lunare pe teritoriul Americii de nord in urmatoarele 4 luni, iar pentru Europa, 3 in luna mai dintre care prima, pe data de 4 la Stockholm, 2 in luna iunie si 1 in iulie, in diferite parti ale Europei. Un calendar atat de aglomerat ( in total 37 de evenimente), mai ales in perioada vacantelor, are drept scop popularizarea ( daca mai era nevoie) a serviciilor oferite de Amazon Web Services, etalarea progreselor deja achizitionate si  identificarea cailor de dezvoltare ulterioara a ofertei si serviciilor adiacente spatiului de stocare.

Dintre cele mai importante noutati pe care Amazon Web Services isi doreste sa le aduca in atentia clientilor sai  mentionam:

 • Amazon Inspector GA

  Lansata anul trecut, aplicatia are scopul de a scana domeniul , ajutand clientul sa identifice potentialele probleme de securitate a datelor stocate si de a furniza utilizatorilor o lista completa si detaliata a problemelor depistate. Aplicatia este disponibila in spatiul cloud propriu Amazon.

 • 80 TB Snowball

  Hardware-ul lansat anul trecut, menit sa usureze upload-ul de date in cloud de pana la 50 TB, este acum disponibil in varianta de 80 TB. Prima versiune inregistrand un succes rasunator, Amazon a venit cu un „frate mai mare” pentru a veni in sprijinul clientilor care au incercat versiunea de 50 TB si au considerat util sa aiba un spatiu mai mare de transfer rapid.

 • Amazon S3 Transfer Acceleration

  Avand in vedere nevoia clientilor de  a-si transfera si gestiona rapid datele in cloud, Amazon  Simple Storage Service transfer Accelerationpermite utilizatorilor sa se conecteze cu un punct Amazon WEB Service care imbunatateste transferul intre zone diferite cu valori cuprinse intre 50-500%.

 • AWS Application Discovery Service (ADS)

  Multe dintre aplicatiile anuntate de Amazon cu prilejul Summit-ului recent incheiat  s-au bazat pe nevoia utilizatorilor de a-si transfera aplicatiile in cloud. Cand se realizeaza acest lucru, este necesar sa se defineasca componentele aplicatiei si intreaga paleta de interactiuni. De aceasta se va ocupa ADS imediat ce va fi lansata.

 • Amazon Elastic Block Storage

  EBS nu mai este de mult o noutate , insa de data aceatsa s-a pus accentul pe HDD Throughput Optimized (st1) si Cold HDD (sc1). St1 destinate aplicatiilor de tipul MapReduce sau Kafka.

Din pacate aplicatiile nu sunt gratuite, si Amazon porneste cu pretul de 0.045 $/GB/mo.

Acestea sunt doar o parte din oferta detaliata a AWS, doritorii pot sa gaseasca detalii pe pagina Amazon pentru fiecare serviciu sau aplicatie, sau se pot inscrie la summit-urile iorganizate anul acesta.

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.