5 motive pentru a-ți schimba mașina cu una electrică

/ Stiinta si tehnica, Tehnologie / 775 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Dacă în urmă cu câțiva ani mașinile electrice erau o raritate, astăzi încep să își facă tot mai simțită prezența pe șoselele din România. Există mai multe motive pentru care merită să îți schimbi mașina cu una electrică, iar noi am pregătit pentru tine 5 dintre ele care poate că te vor pune pe gânduri.

Emisii mai mici – mașinile electrice produc zero emisii, ceea ce poate contribui la îmbunătățirea calității aerului și la reducerea amprentei de carbon. Acest lucru este deosebit de important în zonele urbane, unde poluarea aerului este o problemă majoră.

Costuri de operare mai mici – costul energiei electrice este, de obicei, mult mai mic în comparație cu cel al carburantului, astfel încât vei ajunge să faci mari economii. În plus, mașinile electrice necesită mai puțină întreținere decât cele pe benzină, ceea ce înseamnă că vei avea de câștigat si din costul mai redus al reviziilor sau al altor proceduri.

Performanțe mai mari – mașinile electrice dispun de un cuplu instant, ceea ce le conferă o accelerație mai rapidă decât majoritatea mașinilor pe benzină sau motorină. De asemenea, acestea sunt mai silențioase și mai eficiente decât cele pe benzină.

Prețuri tot mai accesibile – autoturismele electrice sunt din ce în ce mai ușor de găsit și de încărcat. În prezent, există peste 1300 de stații de încărcare în România, iar numărul acestora este în continuă creștere. În plus, multe locuri de muncă și complexe de apartamente oferă acum stații de încărcare pentru rezidenți.

Mereu o plăcere la volan – asta nu este o noutate, mașinile electrice sunt plăcute de condus! Cuplul instantaneu și funcționarea silențioasă le fac o plăcere să le conduci, iar acestea pot fi o modalitate excelentă de a economisi bani și de a reduce impactul asupra mediului.

Cu alte cuvinte, dacă ești în căutarea unei mașini noi, un vehicul electric este o opțiune excelentă. În plus față de cele cinci motive enumerate mai sus, există o serie de alte beneficii pentru a deține o mașină electrică. De exemplu, mașinile electrice beneficiază de discount-uri generoase datorită programului Rabla Plus, astfel că din prețul de listă se taie direct suma de 54.000 de lei. Mai mult, șoferii mașinilor electrice sunt scutiți de plata impozitului auto.

Cât costă să încarci o mașină electrică în România

Există mai mulți furnizori la care poți încărca mașinile electrice, iar prețurile variază, însă se păstrează în limite avantajoase. Printre aceștia putem aminti de E.ON Drive, aici costul de încărcare este 2.18 lei / AC și 2.74 lei. DC, iar cine dispune de un abonament lunar care costă 150 de lei beneficiază de prețuri preferințiale: 1.95 lei / unitate AC și 2.45 lei / unitate DC.

Renovatio operează in cadrul magazinelor Kaufland, iar aici costul pentru încărcare este de 1.99 lei / unitate AC și 2.49 lei / unitate DC. Trebuie menționat faptul că șoferii care achiziționează lunar produse Kaufland în valoare de minim 500 de lei beneficiază de cupoane prin care se bucură de încărcare gratis.

Șoferii mai au la dispoziție și EVConnect, un furnizor care propune următoarele prețuri: 1.89 lei / unitate AC si 2.32 lei / unitate DC. Prețuri similare se găsesc și la Enel X, însă aici dacă șoferii își fac un abonament lunar vor beneficia de prețuri reduse cu 20 de bani per unitate, până la 1.69 lei / unitate AC și 2.09 lei / unitate DC.

Acum că știi câteva avantajele ale mașinilor electrice, dar și cât costă să încarci una în România, nu rămâne decât să te gândești dacă merită să faci această tranziție.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.