De unde poți cumpăra Playstation 5 în iulie 2023

/ Jocuri, Tehnologie / 1433 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Deși a fost lansat în noiembrie 2020, mult așteptatul PlayStation 5 a fost foarte dificil de găsit până la jumătatea acestui an. Stocurile erau reduse, fie se epuizau imediat, iar cele comercializate second hand se dovedeau a fi mereu foarte costisitoare. În schimb, în ultima perioadă magazinele din România dispun de stocuri, astfel că toți cei care își doresc această consolă, au ocazia de a o achiziționa.

De ce a fost Playstation 5 dificil de cumpărat

Există mai multe motive pentru care consola era dificil de cumpărat. În primul rând, cererea a fost foarte mare, fiind una dintre cele mai așteptate console din istorie. Aceasta are îmbunătățiri semnificative față de PS4, inclusiv o nouă arhitectură personalizată RDNA 2, un SSD de 825 GB pentru timpi de încărcare mai rapizi și ray-tracing, specificații care au dus la o cerere foarte mare încă de la lansarea sa.

De asemenea, au existat probleme legate de lanțul de aprovizionare din cauza pandemiei, motiv pentru care capacitatea de producție a Sony a fost grav afectată din cauza cerințelor de distanțare socială și a restricțiilor privind forța de muncă din fabrici. Totodată, a existat o lipsă globală de semiconductori în anii 2020 și 2021, ceea ce a afectat foarte mult industria tehnologică, inclusiv producția PS5. Penuria s-a datorat unei combinații de cerere crescută de electronice în timpul pandemiei, restricții comerciale și diverse probleme de producție.

Nu trebuie uitați nici scalperii care au folosit roboți pentru a achiziționa cantități mari de console PS5 pentru a le revinde la un preț mai mare au contribuit, de asemenea, în mod semnificativ la problemă. Acești roboți pot achiziționa articole mai repede decât oamenii, ceea ce duce la o distribuție inechitabilă în care un grup mic de persoane poate cumpăra cea mai mare parte a stocului disponibil.

De unde se poate cumpăra Playstation 5 în iunie 2023

Marii retaileri din România pun la dispoziția tuturor posibilitatea de a cumpăra cea mai nouă consolă Sony. Trebuie avut în vedere faptul că prețul la lansare a consolelor era de 1.999 de lei varianta digitală și 2.500 de lei varianta cu disk. În schimb, anul acesta Sony a anunțat o creștere a prețurilor cu 50 de euro, cu toate că nu se resimte în magazine. Iată de unde poți cumpăra consola astăzi:

Emag

Emag propune mai multe pachete, cele mai accesibile din punct de vedere financiar la ora actuală fiind:

Consola PlayStation 5 cu disk + Joc God of War Ragnarok – 2.799 lei

Consola PlayStation 5 C-Chassis + Joc PS5 Call of Duty: Modern Warfare II – 2.999 lei

Consola PlayStation 5 + Extra Controller DualSense White – 3.149 lei

Altex

Și Altex oferă mai multe pachete, diferența fiind varianta digitală, care nu se găsește nici la Emag, nici la Flanco.

Consola PlayStation 5 (PS5) 825GB, C-Chassis Digital Edition – 2.299 lei

Consola PlayStation 5 (PS5) 825GB, C-Chassis – 2.399 lei

Consola PlayStation 5 (PS5) 825GB, C-Chassis + Joc Disc God of War Ragnarok – 2.799

Flanco

Consola Sony PS5 (PlayStation 5), C Chassis, 825GB – 2.399 lei

Consola Sony PS5 (PlayStation 5), C Chassis, 825GB, Alb + Joc PS5 God of War Ragnarok CD – 2.799 lei

Consola PS5 SONY C Chassis 825GB, God of War Ragnarok, Uncharted Legacy of Thieves Collection, Card Sony PlayStation Store 100 Ron – 3.399 lei

Cu alte cuvinte, cel mai ieftin PlayStation 5 se poate achiziționa astăzi de la Altex în varianta digitală la 2.299 lei, iar varianta cu disk simplă se poate achiziționa chiar la prețul de la lansare de 2.399 de lei de la Flanco și Altex.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.