Prea captivant ca sa-i rezisti, Fallout 4

/ Jocuri, Stirile Editiei / 2765 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Jocurile pe calculator, o stim cu totii, sunt responsabile de dependenta de calculator a noastra si a copiilor nostri. Rezistam mai bine sau mai putin bine, in functie de cat de bun este jocul, cat de captivant, cat de atractiv, dar si  in functie de dispozitia noastra de a deveni dependenti.

Ceea ce este adevarat este faptul ca Bethesda reuseste sa aduca pe piata jocuri captivante, interesante, editii revizuite si adaugite care atrag si aduna mii si mii de fani.

Nu putini dintre acestia dezvolta pasiuni arzatoare pentru subiectul, grafica si tema jocului rezistand ore in sir in fata calculatorului, prinsi in plasa ambitiei si a curiozitatii.

judeCeea ce a facut prima pagina a presei, a fost faptul ca unul dintre gameri a gasit jocul atat de  pasionant incat a dezvoltat o dependenta in urma careia a intrat intr-un maraton de 3 saptamani in care si-a pus in pericol sanatatea, casnicia si locul de munca, fiind incapabil sa reziste tentatiei de a juca pana la epuizare.

 Ceea ce este amuzant, este faptul ca a decis ca vinovatul pentru aceasta dependenta nu este nimeni altul decat chiar firma producatoare a jocului, Bethesda, careia ii cere 500 000 de ruble despagubire, dependentul fiind de origine rusa, respectiv aproximativ 7000 de dolari. Cum a reusit rusul sa calculeze ca aceasta este paguba produsa de catre firma, nu se stie cu exactitate.

Putin probabil ca firma sa ii satisfaca cererea cel putin bizara, neexistand nici un fel de articol de lege care sa condamne  practici ce duc la dependenta, aceasta nefiind un parametru cuantificabil, si nu neaparat paralel de dorinta subiectului.

Pe langa aceasta performanta de 3 saptamani de joc, sunt si cazuri mai modeste de pana la 2- zile-o saptamana, dar niciunuia dintre gameri nu i-a venit ciudata idee de a da vina pe Bethesda, firma producatoare.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.