Aplicatie smatphone pentru persoane cu deficiente de vaz

/ Gadgeturi, Stirile Editiei, Tehnologie, Telefoane mobile / 2786 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 1,00 din 5)
Încarc...

Avand in vedere utilizarile din ce in ce mai diverse pe care le au smartphone-urile in viata noastra de zi cu zi, si mai ales faptul ca suntem vesnic cu ele in mana, indiferent de ora sau de anotimp, un grup de dezvoltatori au decis sa vina in sprijinul persoanelor cu deficiente de vaz, prin crearea unei aplicatii pentru smartphone-uri care sa detecteze in locul acestora, obstacolele care atarna la joasa inaltime.

Aceste persoane se bazeaza in deplasare pe ajutorul unui baston sau al unui caine special dresat in acest sens, insa nici bastonul , nici cainele de companie nu sunt foarte eficiente in depistarea si evitarea obstacolelor care nu sunt asezate pe sol, ci atarna la nivelul trunchiului sau capului persoanei.

In aceste conditii, aplicatia despre care discutam are doua optiuni, una pentru obstacole aflate in interior, capabila sa avertizeze utilizatorul prin vibratii sau sunete care sa nu deranjeze, iar alta , proiectata sa fie utilizata in spatii libere, care anunta iminenta impactului cu un  obstacol prin sunete mult mai pregnante.

Obstacolele de tipul ramurilor arborilor, a ferestrelor deschise sau a rafturilor asezate la inaltime mica, sunt rapid decelate cu ajutorul camerei tridimensionale a telefonului mobil, care se poarta atarnat la gat, pentru eficienta maxima.

Aplicatia este capabila sa monitorizeze directia de deplasare a persoanei, distanta pana la obstacol si sa calculeze probabilitatea de a se  petrece accidentul, caz in care avertizeaza utilizatorul in acest sens.

Aplicatia se numeste Aerial Object Detection (detectarea „obstacolelor” aeriene), iar dezvoltatorii incearca obtinerea patentului pentru lansarea lui pe piata.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.