Apple si diversitatea

/ Stirile Editiei / 2119 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

In ultima vreme Apple si-a dedicat paginile site-ului reclamelor si cauzelor pe care le sustine, de exemplu, diversitatea si politica de integrare sociala. Pentru aceasta, Apple a creat un  film care include,  de asemnea, o scrisoare de la Tim Cook, CEO, dar si detalii demografice ale celor 98 000 de angajati ai companiei.

Filmul continua ideea de diversitate adusa in discutie de Apple, in luna iulie prin  scurt-metrajul 7Pride, prin care Apple declara ca apreciaza diversitatea si doreste ca oamenii sa fie ei  insisi.

origin_10294104734Laudabila atitudine, tinand cont de faptul ca firma are angajati de diferite etnii si credinte. Cu toate acestea, structura pe sexe a companiei este, la fel ca in toate companiile de profil din lume, mai mult decat dezechilibrata, respectiv, mai putin de 30% dintre angajati sunt femei, dintre care in pozitii tehnice sunt angajate circa 20 % din personal, iar in structurile de conducere, numarul femeilor reprezinta mai putin de 28%.

Este nedrept sa consideram acest criteriu drept unul determinant, avand in vedere faptul ca pe ultima suta de metrii se fac eforturi uriase de re-echilibrare a balantei prin angajarea de personal feminin chiar in randul persoanelor din top-management.

photo credit: FaceMePLS and pennstatenews via photopin cc


Alte articole din aceeasi sectiune