Ce urmeaza?

/ Stirile Editiei / 2445 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Cel mai dinamic domeniu, domeniul IT este caracterizat printr-o continua schimbare, printr-o evolutie zilnica. Daca veti urmari stirile in general, cele in domeniul IT, fie ca este vorba de tehnica, de principii sau de tehnologie, sunt  cele mai numeroase si in acelasi timp sunt si cele mai perisabile. In fiecare secunda, apare ceva nou, cuiva ii vine o alta idee, multimi de specialisti  vin cu inovatii care de care mai uimitoare.

Utilizatorii calculatoarelor, ai internetului, ai iPod-urilor si iPad-urilor, ai telefoanelor din ce in ce mai „smart”, imping IT-ul sa isi depaseasca limitele. Unde anume se va opri aceasta cavalcada, nu mai risca nimeni sa prognozeze.

Incepand cu anii 70 si pana dupa 1990, ar putea fi considerata perioada de stabilire a directiilor principale de evolutie a IT-ului, cand tehnologia Pc combinata cu dezvoltarea internetului a produs cea mai exploziva evolutie din istoria civilizatiei.

Incepand din secolul XXI, asistam la o cizelare a sistemelor informationale, la o expansiune calitativa a tehnologiei.

medium_2456767724Chiar si desktopurile au evoluat de la uriasele  cutii plasate sub birouri. Chiar daca nu are toata  lumea o infrastructura VDI, desktopurile de azi ocupa foarte putin spatiu si au nevoie de foarte putina mentenanta. Cu toate acestea, lumea evolueaza catre laptopuri si tablete, care permit o oarecare mobilitate utilizatorilor.

Jocurile pe computer au evoluat si ele de la banalul PacMan care infierbanta tastaturile zi de zi si seara de seara, la jocuri cu imagini 3D cu softuri din ce in ce mai complexe.

Transmiterea datelor prin fibra optica in locul cablurilor vesnic prea incarcate, sistemul Wireless, baze de date cu volum din ce in ce mai mare stocate pe dispozitive din ce in ce mai mici (daca ne gandim la evolutia de la vechile floppy-uri, pana la USB-urile care devin si ele pe zi ce trece tehnologie veche, si pana la sistemul Cloud de stocare virtuala, sigur ca nu exista comparatie).

Ce urmeaza? Nimeni nu stie, insa sigur va fi ceva spectaculos.

photo credit: tsevis and  Môsieur J. [version 9.1] via photopin cc


Alte articole din aceeasi sectiune