Boeing si BlackBerry lanseaza telefonul lui James Bond

/ Evenimente IT, Gadgeturi, Hardware, Telefoane mobile / 2671 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Blackphone, creat de BlackBerry pentru clientii obsedati de securitatea personala, a fost remarcat de persoanele cheie din conducerea Boeing, care a avansat ideea colaborarii in vederea creerii unui telefon destinat persoanelor ce activeaza in securitatea nationala precum si in alte organisme, organizatii si agentii de acest fel.

Boeing Black, la realizarea caruia, se pare ca au participat BlackBerry si Boeing , fiecare cu contributia personala, are instalat Android, pe care au fost grefate o gama larga de sisteme si detalii de securitate, parte dintre ele clasice, insa cele mai multe special omologate pentru acest tip de telefon, este un proiect care nu se adreseaza publicului larg.

boeing2In primul rand carcasa acestui dispozitiv este  perfect etansa, impiedicand patrunderea apei in interiorul aparatului si astfel distrugerea datelor continute in memoria telefonului. Impermeabilizarea este realizata cu rasina epoxidica si material plastic.

Orice incercare, oricat de vaga de a distruge integritatea carcasei se soldeaza automat cu stergerea datelor continute in memoria telefonului.

Telefonul este un dual SIM, una dintre cartele fiind pentru o retea telefonica normala, cealalta fiind pentru un tip deosebit de retele telefonice, de tipul celor securizate , cum sunt retelele guvernamentale.

Boeing Black este apt sa cripteze practic instantaneu atat datele cat si conversatiile salvate pe telefon.

Aici intervine BlackBerry, care gestioneaza reteaua securizata prin intermediul BlackBerry Enterprise Server.

boeing2Bineinteles ca telefonul este realizat intr-o singura culoare ( negru mat ), variantele de culoare la moda in domeniu ( rosu, argintiu si auriu),  iesind din discutie in acest caz.

Telefonul dispune de o baterie suplimentara care ii mareste perioada de autonomie, un receptor de satelit, precum si dispozitive de localizare si de urmarire, fiind adevarate telefoane destinate activitatii de interceptare si spionaj.

Ceea ce este totusi uimitor, este faptul ca Boeing Black sunt dotate cu camera, desi este foarte posibil ca aceasta sa fie doar un decor sau sa se poata dezinstala, pentru a se asigura protejarea datelor top secrete ale agentiilor de securitate, care ar putea lua in calcul sa isi doteze angajatii cu un astfel de telefon.

 

Telefonul, chiar si in varianta sa „soft” nu va fi niciodata disponibil consumatorilor civili , asa ca nu avem cum sa va prezentam un pret de comercializare a acestui produs pe piata, de aceea va prezentam video de mai jos, devenit deja destul de cunoscut pe retelele de socializare, ca fiind imaginile care vor identifica pe viitor personalul angajat de agentiile guvernamentale americane in activitati  strict secrete. Evident ca expunerea acestor imagini nu fac decat sa incurce atat firma producatoare cat si clientii acesteia, care sincer, ar trebui sa investeasca mai mult in securitatea proprie, inainte sa investeasca in crearea de dispozitive stealth, ale caror clipuri de prezentare ce cuprind date caracteristice, sa umble libere pe internet.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.