Cartea si cartile, sau ce am uitat cand n-am uitat nimic

/ Stirile Editiei / 2362 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

De multe ori, ne uitam in urma, constatam ca am pierdut obisnuinta de a face un lucru , ceva ce altadata ne facea sa ne simtim impliniti si ne propunem solemn sa remediem situatia. Si cam atat. Mark Zuckerberg isi doreste sa faca mult mai mult decat atat. Si-a propus si, deocamdata pare a face eforturi sa se tina de cuvant, sa citeasca cel putin cate o carte la 2 saptamani.

De ce si-ar propune cineva asa ceva? Sunt cateva argumente pe care fondatorul Facebook le aduce. Isi doreste sa afle despre noi culturi, despre credinte, istorie, tehnologii, „din carti”. De ce a ales varianta asta in momentul in care  toate cunostintele noastre si ale copiilor nostrii graviteaza in jurul a ceea ce gasim pe internet, si Slava Domnului , este de unde alege!?

Din punctul sau de vedere, Mark Zuckerberg gaseste cititul o activitate care il implineste pe plan spiritual, desi totul a inceput ca o provocare impartasita cu prietenii de pe Facebook, cerandu-le acestora sa ii recomande ce anume sa isi propuna pentru 2015,  Mark pare sa devina din ce in ce mai pasionat de provocarea acestui an.

book 1Ca si prima carte , Zukerberg a ales  „The End of Power” , best seller-ul lui Moisés Naím, cea de-a doua  fiind  „The Better Angels of Our Nature”, a lui  Steven Pinker.

Despre prima carte, „The Guardian” declara ca este un studiu intim al metodelor de alienare in masa, iar autorul afirma faptul ca teza care a stat la baza acestei lucrari , foarte apreciate de cititori, dar si de catre sociologi, spune ca ” in  secolul 21, este foarte usor de obtinut, greu de utilizat si si mai usor de pierdut”, teza la care subscrie si Mark Zuckerberg,  care aduce ca si argumente  achizitia WhatsApp si Instagram ,  firme obtinute destul de usor din punctul sau de vedere, dar care i-au dat batai de cap pana le-a integrat in ritmul dorit de el. Cartea poarta pe prima pagina un citat al carui autor este Bill Clinton „The End of Power will change the way you read the news, the way you think about politics, and the way you look at the world”.

Titlul complet al celei de-a doua carti este „The Better Angels of Our Nature: Why the Violence has Declined”, este o carte despre care Bill Gates scria pe blogul sau personal gatesnotes, ca este o carte despre violenta, dar care ofera o imagine remarcabila a modului in care a evoluat societatea in sensul scaderii violentei de-a lungul timpului, catre o societate mult mai umana.

Sigur ca.

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.