Cat va costa noul desktop Apple Mac Pro?

/ Stirile Editiei / 1498 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Viitorul cap de lista al Apple, nu are inca eticheta de pret, desi expertii anticipeaza ca va costa mai mult decat modelul actual.

Poate mai misterios decat aspectul inovator al urmatorului desktop Apple Mac Pro este pretul acestuia, care inca nu este anuntat pe piata.

Apple a spulberat cateva zvonuri si chiar a prezentat cateva versiuni pre-lansare la conferinta anuala a dezvoltatorilor la inceputul lunii, dar sunt inca destule necunoscute in ceea ce priveste alcatuirea desktop-ului, detalii care ar avea impact dramatic asupra costului achizitiei.

Deci cam cat va costa (modelele anterioare au avut preturi de lansare in jur de 2500$) noul model la lansare anul acesta? Bazandu-ne pe cateva estimari grosolane fata de pretul desktopurilor comparabile, doar costul brut al aparaturii ar putea atinge 2800$. Acest pret este cu 300$ mai mult decat pretul de lansare al ultimului desktop Apple aflat in acest moment pe piata. Dotat cu un procesor mai puternic, mai multa memorie RAM si SSD, pretul poate urca brusc cate 4755$. Nici una dintre estimari nu ia in calcul marja de profit a Apple.

140528a8121De ce e atat de greu  sa fie fixat un pret? Multe dintre componentele care intra in alcatuirea acestui PC au fost abia decise de catre Apple. Acesta include 3 dintre cele mai importante si mai scumpe, totodata, parti componente: procesorul, chip-urile grafice, memoria flash, care sunt toate varfuri de tehnologie in domeniu.

Apple a declarat planurile sale de a utiliza ultima varianta din seria Xeon E5 de chip-uri Intel si sursa AMD FIRE PRO GPU, ambele ridicand costurile dramatic, in functie de configuratia pe care o propune Apple.

Doar chip-urile  pot ridica cu peste 2000$ valoarea (chiar daca Apple are discounturi mari pt achizitia in cantitate mare). Cardurile grafice pot fi chiar mai scumpe, de vreme ce Apple inglobeaza dual GPU ca dotare standard.

Chiar daca estimarile sunt atat de scumpe, nu ar trebui sa socheze pe majoritatea cumparatorilor Apple, care sunt (dupa cum considera Apple) in mare majoritate editori video, muzicieni, fotografi, designeri,etc.

Design-ul avant-gardist al PC-ului are si el un cuvant de spus in stabilirea pretului echipamentului. Apple a renuntat la idea unei carcase care sa se deschida in favoarea posibilitatii de incarcare prin porturi I/O ca USB3 si USB4.


Alte articole din aceeasi sectiune