Cum sa ai o casa smart- introducere

/ Gadgeturi, Tehnologie / 2361 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...
Ghidul casei inteligente

Sigur ca ati auzit, cel puțin despre conceptul de internet al obiectelor (IoT- Internet of Things), concept conform caruia gestionarea locuintei  cu ajutorul obiectelor casnice inteligente si prin titluintermediul internetului, este o realitate.

 

Nu este mai putin adevarat faptul ca tenteaza pe oricine o casa cu posibilitatea de a fi gestionata chiar si de la distanta dar ca, de cele mai multe ori, nu suntem convinsi de faptul ca ne este la indemana o astfel de locuinta.

 

Sigur ca trebuie, in primul rand sa achizitionati obiectele smart de care aveti nevoie pentru a va transforma locuinta, insa simpla achizitionare nu asigura si functionarea corespunzatoare a sistemului.

 

De unde începeti,  ce optiuni aveti?  Trebuie parcurse cu grija etapele necesare, luand in calcul fiecare aspect astfel incat casa sa nu se transforme intr-o adevarata problema care va creeaza doar neplaceri și va da dureri de cap.

Etapele transformarii
  1. Asigurati-va de faptul ca dispozitivele inteligente comunica intre ele daca este cazul, alegand in primul si in primul rand, platforma pe care sa le gestionati.
  2. Inlocuiti cat mai multe obiecte clasice, cu versiunile lor smart
  3. Controlati mediul ambiental
  4. Automatizati cat mai multe procese
  5. Adaugati cateva optiuni interesante

 

  • Alegeti platforma

Pentru eficienta, electrocasnicele smart trebuie, nu doar sa fie capabile sa se conecteze la internet, dar e important sa existe posibilitatea de a comunica intre ele, creand propria retea de date si informatii.

 

Doua categorii de electrocasnice nu au posibilitatea de a inter-relationa, si anume televizoarele smart,  si electrocasnicele mari, cum ar fi cuptoarele, masinile de spalat,  uscatoarele și frigiderele.

 

Desi televizoarele smart se pot conecta la internet, pot rula programe de inregistrare programate , iar celelalte electrocasnice  sunt capabile sa isi gestioneze programele alese, nu pot interpreta altfel de date decat cele selectate direct.

 

Exista tentative de a incerca integrarea  electrocasnicelor în IoT. Whirlpool, de exemplu, incearca crearea unui uscator capabil sa isi reduca numarul de rotatii pe minut, in momentul in care nu sunteti acasa.

 

intelligent house 2

Obiecte pe care nu are rost sa le schimbati

  • Oglinzile -nu pot face nimic mai mult decat sa va prezinte o imagine imbunatatita (sau nu) a dumneavoastra.  Oglinzile nu au nici o influenta in ceea ce priveste climatul sau activitatile locuintei,  astfel ca, in lipsa unor aplicatii mai sofisticate, nu se explica efortul de a le integra în IoT.

 

  • Canapelele – de asemenea nu participa la gestionarea, in nici un fel a ambientului sau activitile locuintei dumneavoastra, pot cel mult sa va avertizeze asupra faptului ca petreceți prea mult timp  pe ele, insa pentru aceasta nu este nevoie de internet.

 

Odata stabilite aceste detalii, este cazul sa trecem la primul pas al transformarii locuintei dumneavoastra intr-una inteligenta, si anume alegerea unui „creier”.

 

Alegeti o platforma care utilizeaza un hub sau o aplicatie (sau amandoua), care sa faca sa comunice intre ele dispozitivele smart pe care le aveti.

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.