Eroarea din spatele exploziei Samsung Galaxy Note 7

/ Gadgeturi, Stirile Editiei, Tehnologie, Telefoane mobile / 2189 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

phone-headerCompania sud-coreeana a cautat sa lanseze cel mai performant phablet al anului 2016, iar probabil din aceasta cauza a omis cateva detalii tehnice care au facut diferenta dintre succesul rasunator si esecul total.

Cu totii stim ca principala problema a acestui telefon a fost bateria, insa dezvoltatorii nu au luat-o ca atare, ci au lucrat intens in ultimele luni pentru a afla mai exact ce defecte avea bateria si care au fost cauzele opririi productiei si a retragerii dispozitivului de pe piata.

Explozia era datorata dimensiunii bateriei

Cateva surse spun ca principalul defect al bateriei ar fi fost dimensiunea ei. Bateria modelului Galaxy Note 7 era destul de voluminoasa, intrucat dispozitivul avea nevoie de mai multa energie fata de un telefon normal, iar acest lucru a determinat supraincalzirea acesteia. In mod normal, bateria avea un circuit de siguranta care avea rolul de a echilibra temperatura si cantitatea de energie a acesteia, dar din cauza dimensiunii, bateria se supraincalzea si litiul din structura acesteia se oxida in prezenta caldurii degajate.

In prima faza, cei de la Samsung au considerat ca explozia era datorata bateriilor produse de Samsung SDI si au rechemat aceste dispozitive. In acelasi timp, au solicitat un numar mai mare de baterii partenerului Amperex Technology LTD pentru a face fata cererii.

Dupa scurt timp, au aparut din ce in ce mai multe reclamatii cu aceeasi problema si sud-coreenii au fost fortati sa declare produsul ca fiind nesigur, sa intrerupa productia si sa ceara tuturor cumparatorilor sa returneze telefoanele. In prezent 96% din dispozitivele achizitionate au fost restituite, multumita unor masuri deosebit de stricte de limitare a utilizarii acestui model de telefon.

Putem spune ca este un subiect aproape incheiat, iar pentru a oferi explicatii utilizatorilor afectati, cei de la Samsung au pregatit o conferinta de presa pentru data de 23 ianuarie in care vor dezvalui toate rezultate investigatiei din ultimele cateva luni.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.