Cum va arata piata IT din Romania anul acesta?

/ Stirile Editiei / 2432 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

pexels-photo-288477In ultimii 5 ani de zile industria IT s-a aflat pe primul loc in clasamentul domeniilor cu cel mai mare volum de joburi si cele mai generoase oferte salariale, intrucat este o arie aflata intr-o continua dezvoltare si care are nevoie in permanenta de oameni din ce in ce mai buni pentru a pastra acest ritm.

Ce ar trebui sa stiu despre piata IT a anului 2017?

In urma unui studiu specializat facut de cei de la Hipo bazat pe estimarile facute de principalii angajatori din aceasta industrie s-a aflat ca anul 2017 aduce anumite schimbari cu privire la cererea de forta de munca. Anul acesta, industria IT va pierde pozitia fruntasa in favoarea ofertelor din domeniul vanzarilor.

In acest clasament se vor regasi si domenii precum resursele umane, marketing sau PR care au inregistrat o crestere a numarului de joburi cu aproximativ 3% fata de anii precedenti.

Aceasta decadere nu marcheaza inceperea unui regres treptat al industriei IT, ci o extindere a celorlalte domenii in zona digitala care a atras de la sine si o crestere semnificativa a cererii de forta de munca specializata.

Angajatorii isi vor schimba criteriile de selectie a candidatilor

  • Va creste cererea de specialisti, intrucat se estimeaza ca aproximativ 4% din principalii angajatori nu vor avea posturi liber, in comparatie cu 10%, fata de anul trecut.
  • Detinerea unui atestat sau a unui certificat nu mai reprezinta un criteriu suficient de important de evaluare a candidatilor, angajatorii preferand sa recruteze un candidat cu competente practice si cu experienta de munca pentru a face fata cu succes diferitelor provocari ce vor aparea.
  • Seniorii vor fi evaluati in functie de abilitatile lor tehnice dar si de experienta profesionala pe care o detin.
  • Afacerile si startup-urile aflate in plina dezvoltare isi vor extinde echipele prin recrutarea unui numar mare de juniori.
  • Angajatorii isi pierd treptat interesul pentru derularea programelor de internship, insa un absolvent care detine un certificat de participare la un astfel de program va avea un avantaj considerabil fata de un candidat fara experienta practica.
  • Angajatorii vor investi cu aproximativ 10% mai mult in programele de training ale angajatilor.

Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.