Romanii, iubitori ai televizoarelor 4K

/ Stirile Editiei, Tehnologie / 2169 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

suhd-hero-1Televizoarele Ultra HD (4K) au o rezolutie de 4 ori mai mare decat cele Full HD, iar acest lucru duce claritatea, culoare si detaliul la un nou nivel.

Aparent, Romania este o iubitoare a aceste noi tehnologii, intrucat modelele 4K au reprezentat 14% din piata locala a anului 2015, cu peste un milion de unitati, in valoare de mai bine de 300 de milioane de euro.

Sorin Spinu, directorul diviziei consumer electronics LG Romania, a declarat ca aceasta noua tehnologie se bucura de o crestere extraordinara in vanzari, in principal, datorita pretului care este de la un an la altul din ce in ce mai mic. Acesta considera ca in curand televizoarele 4K le vor inlocui pe cele Full HD.

Compania sud-coreeana a inregistrat o crestere de aproape 200% in segmentul televizoarelor Ultra HD, iar acest lucru se datoreaza faptului ca in anul 2014, anul in care a fost introdusa si aceasta tehnologie, nivelul pietei era foarte mic. Astfel, in ultimele 4 luni de activitate, 26% din numarul de unitati vandute pe piata locala de cei de la LG sunt reprezentate de televizoarele Ultra HD.

Analistii LG estimeaza ca anul acesta ponderea vanzarilor pentru acest tip de televizoare va ajunge la 20-25%, pondere care le va genera incasari de pana la 70 de milioane de euro, in conditiile in care totalul veniturilor generate de segmentul de televizoare va ajunge undeva pe la 350 de milioane de euro.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.