Trei romani judecati in S.U.A. pentru frauda cibernetica

/ Internet, Securitate IT, Stirile Editiei, Tehnologie / 2704 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

pexels-photo-239898Saptamana trecuta Departamentul de Justitie a anuntat arestarea a trei cetateni romani care ar fi obtinut nu mai putin de 4 milioane de dolari in ultimii 10 ani prin intermediul unui program malware.

Membrii gruparii Bayrob au fost dati pe mana autoritatilor Statelor Unite ale Americii pentru a putea fi judecati intr-un dosar de frauda cibernetica.

Pe intreaga perioada a activitatii, cei trei romani au trimis peste 11 milioane de mail-uri virusate care au introdus malware-ul in calculatoarele a peste 60 000 de utilizatori.

Au inceput cu licitatii frauduloase

Bayrob a debutat cu o platforma pentru licitatii online frauduloase cu masini, apoi au avansat usor, usor catre frauda cu cardurile bancare, furtul de identitate prin intermediul unor site-uri clona si minarea monedelor digitale, adunand un botnet de pana la 300 000 de membri.

Cei trei suspecti, Bogdan Nicolescu in varsta de 34 de ani („Masterfraud”), Radu Miclaus de 34 de ani („Minolta”) si Tiberiu Danet de 31 de ani („Amightysa”), sunt inculpati pentru savarsirea faptei de frauda cibernetica, furt de identitate si spalare de bani. Procurorii americani au formulat 21 de capete de acuzare impotriva membrilor gruparii.

Bayrob este urmarita inca din primul lor an de activitate dupa ce o femeie a pierdut aproximativ 8 000 de dolari dupa ce a incercat sa isi achizitioneze o masina de pe o clona a site-ului eBay.

Cei trei romani au fost prinsi cu ajutorul Symatec (dezvoltator de solutii de securitate informatica), FBI si a politiei romane. Cei trei operau de pe teritoriul Romaniei.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.