Unul din directorii de la Kaspersky a fost arestat

/ Stirile Editiei, Securitate IT / 2313 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Kaspersky_RGB_POS_PNGEste vorba despre Ruslan Stoyanov, directorul echipei de cercetare a incidentelor computationale din cadrul companiei rusesti, Kaspersky.

Acesta a fost arestat in luna decembrie a anului trecut, insa oficialii Kaspersky au amanat pana acum publicarea unui comunicat de presa. Motivul arestului nu este foarte bine conturat intrucat conducerea companiei a musamalizat evenimentul evitand detalii importante ale povestii. Tot ce stim este ca Stoyanov a incalcat articolul 275 care prevede atacul asupra fundamentului constitutional si atentarea la securitatea statului.

In comunicatul publicat de compania ruseasca aflam totodata ca acest incident nu este legat de activitatea lui Stoyanov in cadrul Kaspersky, ci de activitatea desfasurata de acesta la vechiul sau loc de munca, dar conducerea ne asigura ca evenimentul nu va afecta calitatea serviciilor oferite, iar divizia condusa de inculpat isi va continua activitatea cu acelasi profesionalism sub indrumarea unui interimar pana la reocuparea postului vacant.

Fost maior in cadrul Ministerului de Interne

Conform Ars Technica,  ancheta a vizat activitatea lui Stoyanov in perioada 2000-2006 cand acesta avea gradul de maior in Ministerul de Interne al Rusiei, perioada in care, multumita cunostintelor sale in securitatea informatica, statul rus a reusit sa aresteze un numar impresionant de hackeri atat de pe teritoriul tarii cat si din afara. Printre aceste „capturi” se numara si un grup infractional care a reusit sa extraga nu mai putin de 45 de milioane de dolari din conturile bancilor rusesti.

Din pacate articolul 275 este caracterizat de o ambiguitate destul de accentuata, intrucat este formulat in asa fel incat sa surprinda o varietate mare de actiuni care te pot acuza pentru tradare.

Pedeapsa pe care o poate suferi expertul in securitate consta in privarea de libertate pe o perioada cuprinsa intre 12 si 20 de ani si confiscarea proprietatilor achizitionate de la inceputul anchetei zi pana in prezent. Intrucat este vorba despre tradare, tot procesul de judecata va avea loc intr-un tribunal militar secret ce nu permite accesul in sala vizitatorilor.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.