Goodbye Nokia, Hello Microsoft!

/ Stirile Editiei / 2710 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Luni, Microsoft a lansat  Dual SIM-ul Lumia 535, primul Smartphone branduit nu cu Nokia, ci cu Microsoft. Din nefericire, se pare ca surprizele se opresc aici. Lansat intr-un context destul de alambicat pe piata smartphone-urilor, Lumia 535 nu incorporeaza nici o caracteristica menita sa te „dea pe spate” in vreun fel.

Sa facem o comparatie de bun-simt, cu variantele care tocmai au iesit pe piata, de exemplu cu Iphone 6, Lenovo Sisley S90( despre care gurile rele au decis ca ar fi copia fidela a primului) sau cu Samsung Galaxy Alpha.

lumia 3In ceea ce priveste designul, exista cateva puncte -cheie ce trebuiesc neaparat discutate.

 

Aspectul. Lumia 535 este un telefon clasic, cu aspect destul de elegant, pastrand imaginea defunctei Nokia, nu uimeste, nu se incoloneaza catre o directie noua, desi ca si dimensiuni, este destul de mic. Grosimea de 8,8  mm nu il situeaza in topul celor mai subtiri smartphone-uri, insa face totusi parte din plutonul castigator, fiind cu aproape 2 cm mai gros decat indoibilul iPhone 6 (6,9 mm), si decat copia lui aproape fidela, Lenovo Sisley, si chiar mai gros decat iPhone 6 + .

 

Greutatea. Cele 146 g ale lui Lumia 535 il plaseaza in coada plutonului, dupa Samsung Galaxy Alpha care detine suprematia cu 115 g si dupa  perechea iPhone 6 si Lenovo Sisley S90, ambele cu cate 129 g.

 

Culorile alese pentru Lumia 535 sunt tari, vibrante si neobisnuite pentru trendurile pietei care  cocheteaza cu gri-ul metalic, auriul si argintiul. Lumia este produs in culori oranj, verde , albastru si , evident alb si negru.

lumia2

 

Display-ul  de 5 inch IPS LCD cu touchscreen  capacitiv este mai mare decat Super Amoled-ul de la Samsung Galaxy Alpha (4,7 inch), avand tendinta de a egala perechea iPhone 6 si Lenovo.

 

Rezolutia este destul de mica  (540×960), imediat inferioara lui Samsung Galaxy Alpha si Lenovo Sisley S90, care dispune de 720×1280 pixeli, si  departe de cei 750×1330 ai lui iPhone 6.

 

Camera frontala este foarte mica ( 0,3 Mp), nici nu se compara cu cei 8 Mp de la Lenovo Sisley S90 si este destul de departe chiar si de cei 1,2 Mp de la iPhone 6.

 

Camera principala de 5 Mp este de asemenea prea mica pentru a fi considerata a tine pasul cu piata.

 

Procesorul Qualcomm Snapdragon 200 de 1,2 GHz, nu e in nici un fel comparabil cu Quadcore-ul Snapdragon 410 de 1,2 GHz de la Lenovo SIsley S90, ce sa mai vorbim despre Quadcore-ul Snapdragon 810 de la iPhone 6.

 

Memoria interna de 8 GB este pe jumatatea lui Lenovo (care se poate lauda cu cei 16 GB ai sai).

Categoria la care totusi Lumia este  in avantaj, este pretul. S-a lansat la un pret de 136$, fata de cei 200-400 $ ceruti de Apple pentru iPhone-urile sale sau  de cei 550$ pe care se pare ca ii merita Samsung Galaxy Alpha. Lenovo Sisley, si-a lansat telefonul doar in China la un pret putin sub 330 $, iar gurile rele inca mai spun ca a fost o lansare mascata, ca sa nu iasa pe piata cu o copie atat de evidenta a lui iPhone 6.

Deci,  dupa cum se vede,  Lumia 535, primul telefon sub marca Microsoft , nu are cu ce sa ne impresioneze.

Asteptam urmatoarele variante, ca sa putem sa ne dam seama cum va evolua firma de aici inainte.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.