Google imprima cadenta in cloud

/ Evenimente IT, Internet, Software, Stirile Editiei, Tehnologie / 3020 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Demonstrand ca tine pasul cu rivalii pe domeniul cloud, respectiv Amazon Web Services si  Microsoft Azure, Google a decis sa isi proclame suprematia ieri,  lansand in sedinta deschisa online, cateva imbunatatiri deloc de neglijat ale serviciilor oferite in cloud, prin Google Cloud Platform.

Compania este gata sa  utilizeze cea mai noua tehnologie in domeniu, cum sunt platformele Firebase, sau Docker, pentru a veni in sprijinul utilizatorilor cu dispozitive mobile , in acelasi timp cu scaderea semnificativa a preturilor de stocare in cloud.

Dupa cum afirma Greg DeMichille, directorul Google pentru managementul  cloud, toate aceste imbunatatiri au drept scop cresterea accesibilitatii in cloud, transformarea acestuia in principalul spatiu de stocare si de dezvoltare de noi aplicatii destinate sa mareasca numarul de utilizatori si bazele de date stocate.

cloud2Google a conceput Google Container Engine, special pentru a rula Docker Containers, o platforma deschisa dezvoltatorilor si administratorilor de sistem pentru a construi, livra si rula aplicatii. Fiind alcatuit din Docker Engine, un tool portabil si Docker HUB pentru share de aplicatii si workflow automat, Docker permite aplicatiilor  sa fie rapid asamblate din componente, eliminand problemele dintre dezvoltare si mediul de lucru, ca atare, aplicatia poate fi dezvoltata mai rapid, si poate rula pe laptop-uri, data center VM si cloud, fara sa fie necesara modificarea ei.

Pentru curiosi, gasiti prezentarea facuta de Solomon Hykes, fondatorul Docker.

Pe langa aceasta, platforma Firebase, se pare ca aduce ceea ce toata lumea reclama, si anume securitatea datelor din cloud. Asa cum afirma dezvoltatorii Firebase, prioritatea este siguranta informatiilor stocate. Platforma necesita criptare SSL cu certificat de 2048 de biti pentru orice transfer de date si permite restrictionarea accesului la informatii  prin intermediul unui sistem de acces si autentificare foarte sigur. In plus, datele sunt replicate si salvate in mai multe locatii sigure.

Pentru a va convinge, va punem la dispozitie tutorialul lor aici.

Pe ce se bazeaza Google in cursa catre suprematia in Cloud?

Nimic mai simplu. Ei insisi declara, mandri de altfel, de atu-urile de care dispun.

  • O infrastructura impresionanta. Platforma Google Cloud este construita pe aceeasi structura care permite returnarea a miliarde de site-uri intr-o fractiune de secunda, sustine miilioane de ore de fisiere video incarcate pe Youtube lunar si furnizeaza spatiu de stocare pentru peste 400 de milioane de utilizatori de posta electronica,
  • Retea de nivel global. Google are reteaua cea mai intinsa si mai avansata din lume. Fizic vorbind,  este vorba de miliarde de kilometrii de fibra optica, de programe de top care sunt capabile sa atinga performante uluitoare in fractiuni de secunda. Au chiar propria fibra optica intinsa pe sub Oceanul Pacific.
  • Redundanta. Informatiile stocate sunt rapid accesate oriunde pe glob, fiind oglindite in locatii multiple de stocare .
  • Tehnologie de varf Google este pionul care alimenteaza  industria cu noutati in software ca de exemplu MapReduce, BigTable, Dremel, sau mai noile Spanner si Flume. Cand accesezi platforma Cloud pe Google, intri in directa legatura cu toata aceasta tehnologie de varf.

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.