Intel Compute Stick- un computer intr-un stick

/ Stirile Editiei / 2085 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Stickul promis la CES 2015 si creat de Intel, este deja gata pentru precomanda, livrarile fiind programate sa inceapa sa se deruleze dupa Paste, incepand cu 24 Aprilie.

Cat costa?

Stickul va costa 150 $, pentru versiunea cu Windows 8.1, insa desi versiunea pentru Linux fusese anuntata deja la 89 $, se pare ca va ajunge la 110 $.

De unde cumparam?

La aceasta intrebare este forte dificil de rapsuns, dat fiind ca pe site-ul Newegg, unde a fost lansat , a avut stocul disponibil o perioada foarte scurta de timp.

Se pare ca furia cumparaturilor de Paste a dat peste cap orice previziune, oricat de optimista a marketerilor Intel, cu privire la acest stick.

intel2Date tehnice

Intel Compute Stick dispune de un procesor Intel Quad-Core Atom de 2 GB de RAM, cu 32 GB spatiu de stocare date inclus.

 

Are posibilitate de conexiune Wi-Fi, se poate , de asemenea racorda direct la un monitor sau la un smart TV, prin HDMI si se alimenteaza prin intermediul unei mufe micro-USB, amplasata in pozitie laterala pe stick.

 

Stick-ul ( sau computerul !!!) este dotat cu un port USB de marime normala si Bluetooth 4.0, capabil sa primeasca un mouse si o tastatura.

De ce sa cumpar un stick in loc de un laptop?

Incepand cu Raspberry Pi, despre a carui aparitie am comentat pe larg acum aproape doua luni, intr-un articol special dedicat acestor micro-computere, piata a primit o avalansa de astfel de dispozitive care mai de care mai performante si mai sofisticate, dintre care, Intel Compute Stick, este cel mai mic din punct de vedere al dimensiunilor.

 

Intel si-a anuntat intentiile inca din Noiembrie trecut, de ce a durat atat de la intentie, la proiect si apoi la produs? Nu stim, insa este foarte probabil sa ii coste foarte mult aceste cateva luni de amanare, daca este sa vorbim pe termen lung.

 

Sigur ca este putin probabil sa simtiti nevoie de a azvarli la gunoi desk-top-ul, consola de jocuri sau laptopul dumnavoastra si sa il inlocuiti cu acest dispozitiv minuscul, insa pentru cineva care calatoreste mult, sau care lucreaza in deplasari, care isi petrece mare parte din timp in hoteluri, facilitatea de a impacheta un mouse , o tastatura de voiaj si un stick este de preferat, mai ales in conditiile in care pot sa dispuna de un spatiu de stocare practic nelimitat prin intermediul Cloud.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.