Manus Machina si contributia la realitatea virtuala

/ Stirile Editiei / 2271 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Inca de la primele elemente care au incercat deformarea  realitatii si introducerea realitatii virtuale, ochelarii Oculus Rift sunt liderii de piata. Gadget-urile de genul Cardboard de la Google, Hololens si Oculus Rift s-au bucurat si se bucura in continuare de aprecierea publicului  consumatior de realitate virtuala.

Mastile virtuale, capabile sa mimeze curenti de aer sau umezeala, au adus la un nivel superior experienta realitatii virtuale. Ceea ce aduce nou, de data aceasta Manus Machina, este manusa virtuala, capabila sa gestioneze senzatiile tactile la nivelul mainii.

Realitatea virtuala

Pornind de la primele lentile capabile sa deformeze realitatea, dezvoltatorii au gasit utilizari care mai de care mai nastrusnice, de la jocuri video , la scheme de montaj, si pana la planuri de arhitectura in versiune 3D.

S-au impins limite si s-au spart bariere, si realitatea virtuala insista sa faca parte din viata noastra. Combinata cu programe dintre cele mai diverse, utilizarile unei astfel de metode de deformare a realitatii sunt multiple, si ca drept urmare, se cauta din ce in ce mai multe posibilitati de perfectionare a dispozitivelor care sa aduca realitatea virtuala la nivelul de identitate cu viata reala.

Manus Machina

Cei trei baieti care au decis sa isi aduca contributia la acest curent, Tim van Veenendaal, Bob Vlemmix si Stephan van den Brink au remarcat goana dupa  gadgeturile care sa aduca realitatea virtuala la nivelul capului ( ochelari, masti, casti, s.a.m.d.) si au ajuns , asa cum ei insisi declara, la concluzia ca nimeni nu pare sa doreasca sa se ocupe de integrarea mainilor in acest sistem, de aceea au pus la punct un prototip de manusa, care desi nu arata grozav, s-a bucurat de un succes in randul prietenilor si cunostintelor. Asa au inceput transformarea prototipului in  produs.

Date tehnice

Manusa este  capabila sa urmareasca miscarile si gesturile mainilor prin intermediul unei retele de senzori montati in interiorul acesteia si care, prin intermediul Bluetooth transmit informatiile fara fire incomode catre un terminal video, oferind o interactiune completa, coerenta si in timp real.

Dezvoltatorii pun produsul la dispozitia creatorilor de jocuri in realitatea virtuala, dar si a celor care doresc sa creeze programe de simulare diferite.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.