Google si surprizele in cascada

/ Software, Tehnologie / 2190 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Asa cum deja ne-a obisnuit, Google este decis sa castige bastonul de maresal in competitia lansarilor in cascada, si pentru Google, se pare ca vara acestui an va fi vara cea mai fierbinte.

Play Music Free

Decisi sa ramana in coasta Apple,  Google tocmai a anuntat faptul ca de acum inainte, Play Music,ofera celor care nu se indura sa plateasca 9,99 $/ luna, o versiune care este sustinuta din reclame, si care este complet gratuita.

In comparatie cu versiunea cu plata, varianta gratuita lansata astazi nu permite ascultatorilor selectarea listei de redare dupa bunul plac, acestia avand totusi posibilitatea de a alege intre cateva liste pre-asamblate, asa cum ofera Pandora sau iTunes Radio.

play MusicAscultatorii vor gasi liste cu denumiri cel putin nostime, cum ar fi  „Pentru sofat” sau „Pentru lucrul in aer liber”, dar pot alege si dupa genul muzical sau artist.

Listele de redate sunt asamblate cu ajutorul Songza, serviciul de gestionare muzicala achizitionat de Google in vara anului trecut.

Prin pasul facut astazi, Play Music devine un competitor de seama pentru servicii cum sunt Spotify sau Apple Music, mai mult decat atat, ascultatorii sunt oricand bine-veniti sa treaca la versiunea platita, pentru care primesc in schimb acces nelimitat la biblioteca muzicala care contine pana la 50.000 de melodii, posibilitatea de a asculta muzica offline, fara sa fie obligati sa mai asculte si reclamele respective.

Versiunea gratuita lansata azi de Google pentru web, va putea fi descarcata pentru Android si iOS , deja saptamana viitoare. Chiar ma gandeam cat de bine mi-ar prinde asa ceva in vacanta, mai ales avand in vedere inasprirea aplicarii legii drepturilor de autor.

Recompense pentru dezvoltatori abili

Tot astazi, Google s-a decis sa lanseze cu ocazia Black Hat’s Mobile Security Summit, in Londra, un program de recompensare a imbunatatirii sistemelor de securitate, care se adreseaza in special vulnerabilitatilor ce afecteaza telefoanele si tabletele Nexus.

google moneyCea mai mica recompensa porneste de la 500 $ si poate fi primita la raportarea  unei vulnerabilitati de importanta medie, iar cea mai mare, atinge 8 000 $ si este destinata recompensarii dezvoltatorilor care raporteaza un bug  important, furnizeaza un test de  identificare a acestuia si propun si programul de corectare a vulnerabilitatii constatate.

Si pentru ca totul sa fie complet, Google a anuntat ca ofera 30 000 $ celor care reusesc sa compromita securitatea TrustZone sau Verified Boot.

Google este de parere ca intreg sistemul Android (care fie vorba intre noi, s-a dezvoltat in ultima vreme destul de expansiv), va beneficia de o astfel de punere la punct in ceea ce priveste securitatea.

Acest nou program vine sa completeze, si nu exclude Patch Reward Program, lansat la inceputul lui Octombrie 2013, si care s-a bucurat, de altfel, de o apreciere unanima, dar si de o participare  masiva (Google recompensand pana la aceasta ora peste 200 de participanti la program).


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.