OS X 10.12 surprinde sau confirma?

/ Software / 2187 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Nu de putine ori zvonurile despre OS X 10.12 au incitat lumea IT-ului, generand presupuneri si pareri care mai de care mai alambicate.

In cele ce urmeaza va vom prezenta o parte dintre acestea, pentru a le putea urmari impreuna sa vedem daca, si cate se vor confirma  pana in final.

macUn nume si un cod

Avand in vedere modul in care Apple isi promoveaza produsele,  surprizele, lansarile neasteptate si zvonurile care nu reusesc niciodata sa anticipeze nici macar o mica parte din noutatile pe care le scoate Apple pe piata, lansarea OS X 10.12 in Iunie, cu ocazia Conferintei  Dezvoltatorilor  este mai mult decat foare posibila, este aproape o certitudine.

Gurile rele spera  ca in acest  caz ar fi cel mai probabil sa primim  o versiune beta undeva catre sfarsitul toamnei  si produsul definitiv in jurul lunii septembrie.

Ceea ce ar putea sa fie un pic mai interesant de aflat este de ce Apple a decis sa denumeasca platforma- Fuji, dat fiind ca respectivul vulcan emblematic pentru japonezi nu are nimic in comun cu America. Singura explicatie plauzibila ar fi ideea ca Apple intentioneaza sa numeasca platformele sale lansate din acest moment cu nume de soiuri de mere de succes, asa cum sunt merele Fuji in California.

Totusi, sa nu ne ambalam din motive atat de puerile, si sa incercam sa tinem cont de faptul ca Apple nu este consecvent numelor date proiectelor sale, astfel ca produsele rezultate din astfel de proiecte pot sa poarte cu totul si cu totul alte denumiri, si pana la mai toata urma, aceasta nu este cea mai importanta  problema in acest caz.siri

Ce asteptam de la „Fuji”?

  • Se pare ca identificarea prin amprenta va ajunge si pe Mac-uri insa Apple alege implementarea unui soft mai alambicat, fara sa aiba loc o scanare de amprenta propriu-zisa direct pe computer.

Acest soft ar putea sa utilizeze identificarea amprentei de pe telefonul mobil personal pentru deblocarea Mac-ului. Ceea ce aduce un plus de specificitate relatiei cu Apple pentru utilizatorii de Mac-uri.

Practic, iti cumperi si telefonul tot de la Apple daca vrei sa iti mai deschizi calculatorul. Din experienta anilor trecuti orice astfel de limitare nu are consecintele scontate asupra vanzarilor, insa departamentul de marketing de la Apple este foarte curajos si sa speram ca se vor rasturna previziunile.

  • Evident ca, avand in vedere  euforia cu botii si cu asistentii personali, se pare ca este deja unanim acceptat faptul ca Apple se va prevala de lansarea OS X 10.12 pentru a introduce Siri odata cu Fuji, pentru Mac-uri, probabil nu cu mult diferit de versiunea pentru TV si iPhone-uri.

Sigur ca se observa de departe competitia intre Siri si Cortana, versiunea Microsoft de asistent virtual, si avand in vedere faptul ca Microsoft si-a inclus Cortana in Windows 10 si ca o „impinge” practic peste tot, pasul cel mai probabil este ca Apple isi va invata asistentul sa se descurce pe desktop-uri si laptop-uri.

Ce ne-am dori noi sa primim de la Apple odata cu OS X 10.12osx

Probabil nimic complicat, dar ar prinde bine un backup mai simplu si un manager de fisiere ceva mai user-friendly, sau chiar o versiunea ceva mai rapida de sistem de operare, poate si cateva aplicatii utile si simple de gestionare, poate si medicale, nimic foarte alambicat sau complicat. Si sincer, eu imi doresc un Siri mai implica in ajutorul efectiv nu doar in raspunsuri si sugestii.

Mi-ar prinde bine sa existe cineva care sa imi faca rost de bilete la teatru in ultima secunda, sa imi comande un taxi in timp ce alerg prin casa cautandu-mi disperata cheile, sa imi plateasca ratele la banci si sa imi gestioneze dobanzile, facturile s.a.m.d…. lucruri minore dar pe care de regula uit sa le fac la timp, sau ma irita destul incat sa aman pana in ultima secunda sa le fac.

Daca Siri va face asta pentru mine, m-a castigat pe veci si sunt gata sa imi iau televizor, Macbook si iPhone toata gama de dispozitive Apple, de la antena de pe casa pana la rafturile din beci.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.