Proiectul Ophelia de la Dell- o alta lovitura data pc-urilor

/ Stirile Editiei / 1686 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Dell livreaza device-urile Ophelia catre testeri mai devreme. Vanzarile de calculatoare clasice deja  inregistreaza mari scaderi datorita aparitiei dispozitivelor mobile, iar acum, dispozitivul mobil Dell-Android denumit Pc-on-a-stick ataca computerele clasice dintr-un punct de vedere diferit.

Dispozitivul are dimensiunile unui USB putin mai mare, insa, in loc de un spatiu de stocare si atat, Ophelia inmagazineaza un procesor Rockchip RK3066 si 1 GB memorie RAM, precum si sisteme de conectare Bluetooth si Wi-Fi. De asemenea mai incorporeaza si un slot de card micro SD care poate reprezenta spatiu de memorie suplimentar, daca este nevoie.

Ophelia functioneaza pe sistemul Android. Dispozitivul prezentat la Mobile World Congress in Barcelona la inceputul acestui an ruleaza Android 4.1 (supranumit JellyBean), dar pare logic sa presupunem ca Dell va dota dispozitivul cu cea mai noua versiune Android inainte de lansarea oficiala, care se asteapta sa fie la sfarsitul acestui an.proiectul ophelia

Proiectul Ophelia nu va reprezenta moartea subita a calculatoarelor clasice. Android-ul este chiar bun in ceea ce face, insa marea majoritate a firmelor, au intreaga productie structurata pe produse Microsoft Office si aplicatii care ruleaza pe Microsoft Office.

Proiectul Ophelia se pare ca va costa in jur de 100$ si se conecteaza prin porturi HDMI sau MHL la televizor sau monitor. HDMI nu transmite putere, astfel incat, este necesara o mufa USB separata pentru aceasta.

Totusi, firmele care imbratiseaza tehnologia cloud, serverele si pc-urile virtuale si care utilizeaza aplicatii cloud vor beneficia din lansarea proiectului Ophelia.

Desi Andoid-ul nu este o amenintare pentru Windows ca sistem de operare pentru desktop-uri, valoarea proiectului Ophelia este data de faptul ca nu mai esti legat de un sistem de operare sau de un dispozitiv. Se conecteaza la  Web, deci poate accesa orice aplicatie cloud.

Proiectul Ophelia nu poate rula Microsoft Office ca atare, insa se poate conecta la servicii cum ar fi Google Docs sau Office Web Apps, sau la un cont Office 365. Nu ruleaza aplicatiile Windows ca atare, insa se poate conecta la servere virtuale si sa faca acelasi lucru ca si aplicatiile Windows.

O firma mica sau medie cu infrastructura specifica poate scapa de pc-urile traditionale, si sa le inlocuiasca cu mai putin costisitorul dispozitiv Proiect Ophelia care se poate transforma usor intr-un computer functional.


Alte articole din aceeasi sectiune