Facebook va deveni sonor

/ Stirile Editiei / 1703 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Facebook intentioneaza sa achizitioneze un software specializat in traducere si interpretare orala. Mutarea, dezvaluita luni, poate ajuta Facebook sa conecteze utilizatorii din toata lumea.

Afacerea, care se va solda cu achizitionarea Mobile Technologies a fost anuntata  intr-o postare pe blog de catre managerul de produs Facebook, Tom Stocky, fara sa dea publicitatii detaliile acestei tranzactii.

” Consideram ca aceasta achizitie este o investitie pe termen lung”, a afirmat el.

Tehnologia „voce” a devenit un element important in modul de utilizare a dispozitivelor mobile si de accesare a internetului, dupa cum spune Tom Stocky in blogul sau, si achizitia Mobile Technologies” ne va ajuta sa implicam device-urile noastre in aceasta evolutie.”

Produsul leader al Mobile technologies este Jibbigo, translator voce-voce. Un purtator de cuvant al Mobile Technologies a afirmat faptul ca Facebook intentioneaza sa sustina dezvoltarea acestui produs.

file000835837798Tot Mobile Technologies a dezvoltat de asemenea primul serviciu de translatie si interpretare automata simultana pentru cititori si l-a incorporat in  softuri educationale, dupa cum este prezentat pe site-ul companiei.

Infrastructura mult mai dezvoltata a Facebook , va permite Mobile Technologies sa  isi dezvolte  produsele la o alta scara decat o facea inainte, dupa spusele reprezentantilor companiei.

Multi dintre angajatii Mobile Technologies vor trece la Facebook in cartierul general al acestora in Menlo Park, California. Facebook a refuzat sa anunte anume cate persoane din staff-ul tehnic al Mobile Technologies vor fi transferate in California si mai ales cate persoane isi vor pierde locul de munca in urma acestei  achizitii.

Facebook spera in cresterea substantiala a numarului utilizatorilor in perioada urmatoare, datorita noii oportunitati de a comunica voce cu persoane care vorbesc alta limba.

Pe de alta parte, Facebook incearca sa conecteze mai multe  persoane din lumea intreaga prin intermediul initiativei Facebook For Every Phone. Programul este destinat dezvoltarii unor piete cum ar fi India, Indonezia si Filipine,  in sensul de a furniza o pagina Facebook mai simplista  pentru cei care au  conexiune internet pe telefon, dar nu un smartphone. Cu toate acestea, compania anunta deja in iulie  peste 100 de milioane de utilizatori.

Mobile Technologies pot de asemenea sa ajute Facebook sa faca fata rivalilor Apple si Google in traducerea vocala.


Alte articole din aceeasi sectiune