Realitatea augmentata va putea fi folosita in aplicatia Google Maps

/ Telefoane mobile, Stirile Editiei / 4565 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Google Maps este una dintre cele mai utilizate aplicatii de navigatie disponibile in acest moment si un must-have pe toate smartphone-urile, chiar daca acestea pot avea implicit instalata o alta aplicatie de navigare.

Google a adaugat o multime de functionalitati utile aplicatiei care face navigarea chiar mai usoara, indiferent daca conduceti, calatoriti cu mijloacele de transport in comun sau mergeti pe jos. Aplicatia va primi in curand o functionalitate uimitoare, care este in prezent in stadiul de test, si anume realitatea augmentata (AR). AR va imbunatati semnificativ mersul pe jos cu Google Maps.

Am folosit cu totii Google Maps sau alte aplicatii de navigare pentru a gasi cea mai buna ruta intr-un oras nou sau intr-o parte a orasului pe care nu o cunoastem. Si in timp ce aceasta varianta functioneaza de cele mai multe ori, poate fi un proces obositor. Trebuie sa acordam atentie locatiilor din jurul nostru si sa continuam sa verificam telefonul pentru a vedea daca suntem acolo unde trebuie sa fim.

Folosind realitatea augmentata, navigarea Google Maps va fi mult mai distractiva. Directia de mers va fi suprapusa peste o imagine live a imprejurimilor. Google Maps va combina informatiile de pe camera foto cu GPS-ul telefonului pentru a arata unde ne aflam si catre ce directie ar trebui sa mergem.

Un dezavantaj pentru a utiliza Google Maps AR pentru indicatii de mers pe jos este ca va folosi mai mult din bateria telefonului decat in mod normal. Pentru a activa Google Maps AR pe telefon, va trebui sa bifezi urmatoarele criterii:

  • dispozitivul trebuie sa accepte AR Core
  • trebuie sa fii tester beta Google Maps
  • minim nivelul 5 Local Guide.

Aceasta functie nu este disponibila peste tot, deocamdata, deci chiar daca esti eligibil sa o testezi, este posibil sa nu poti. Utilizatori din SUA, Turcia, Marea Britanie, Spania, Rusia si Germania au spus ca l-au folosit deja, insa nu este clar cand aceasta caracteristica Google Maps va fi lansata tuturor utilizatorilor Android si iPhone.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.