Reclamele video intra pe Facebook

/ Stirile Editiei / 1425 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

O forma de reclame video vor incepe in curand sa apara pe Facebook, dat fiind faptul ca administratorii isi doresc o felie mult mai mare  din piata de advertising TV.

Reclamele vor avea durata de circa 15 secunde, similare ca durata cu cele ale televiziunilor comerciale, si vor incepe sa apara in cateva luni. Ele vor rula fara sonor, in momentul in care se trece cu cursorul peste ele, dar se pot extinde full screen si cu sonor daca se da click pe ele. Ele vor putea fi vizionate atat pe desktop-uri cat si pe dispozitive mobile.

Facebook va lucra cu o serie de specialisti americani in advertising, atent selectionati, program care va fi denumit „premium video ads.” Cateva teste au fost deja derulate la sfarsitul anului trecut.like

Facebook va implementa treptat  aceste reclame, monitorizand atent reactia publicului la acestea, precum si modul in care utilizatorii Facebook interactioneaza cu ele.

Compania media sociala lucreaza cu Ace Metrix, o companie de monitorizare a advertisingului TV, pentru a aproba fiecare reclama inainte de a aparea pe site.

„Parcurgem aceasta etapa in ideea de a  mentine calitatea superioara a reclamelor pe Facebook si pentru a ajuta advertiserii sa inteleaga ce anume are cautare pe piata pentru a-si maximiza profiturile in investitii,” au afirmat reprezentantii Facebook in anuntul lor.

Cu mai mult de 1,2 milioane de utilizatori activi intr-o luna, Facebook spera sa ofere firmelor de marketing o cale pentru a ajunge la un  numar mare de persoane prin intermediul site-ului lor. Facebook va putea sa ofere celor interesati posibilitatea de a se adresa unor grupuri specifice, de exemplu in functie de gen sau de varsta.

Reclamele, dupa cum precizeaza reprezentantii Facebook, vor fi cumparate si masurate printr-o metoda similara celor difuzate la TV. Vor fi create pentru a ajunge la un public tinta, o perioada scurta de timp, iar impactul lor va fi masurat cu ajutorul programului Nielsen.

Facebook nu a precizat sumele pe care le vor plati firmele de advertising pentru reclamele postate pe site, in total, totusi un raport Bloomberg situeaza sumele intre 1 milion de dolari si 2,5 milioane de dolari pe zi.

Images courtesy of  FreeDigitalPhotos.net


Alte articole din aceeasi sectiune