Algorithmia – un site care coloreaza imaginile alb-negru

/ Grafica, Internet, Tehnologie / 5475 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Untitled-1Cu totii stim ca pe internet se gasesc o multime de servicii de editare a imaginilor, dar majoritatea nu ofera un produs finit decent in ceea ce priveste calitatea.

Algorithmia este un serviciu de editare a imaginilor care are rolul de „a aduce la viata”  fotografiile alb-negru.

Soft-ul se bazeaza pe un algoritm de tip „deep learning” care analizeaza imaginile si in functie de anumiti indici realizeaza o colorare cat mai profesionista si naturala.

Procesul este deosebit de rapid si nu necesita un setup costisitor.El poate fi realizat de pe orice fel de dispozitiv deoarece procesarea se are loc doar la nivelul cloud-ului, fara a implica dotarile utilizatorului.

In mod normal, pentru a readuce culorile intr-o poza alb-negru este nevoie de un proces complex, mult timp alocat, software avansat si un grafician priceput, insa prin intermediul acestui site toate aceste lucruri sunt inlocuite de un singur algoritm.

Conceptul este inca un demo, dar s-a dezvoltat neasteptat de bine pana acum, iar cu cat este folosit mai mult, cu atat el „invata” din compararea cu imaginile anterioare si isi dezvolta capacitatea de a realiza acest proces din ce in ce mai bine in viitor, obtinand produse mult mai profesionale de fiecare data cand este utilizat.

In acest moment, algortimul poate procesa cu usurita imagini care au ca subiect un peisaj sau un animal, iar dezvoltatorii au anuntat ca vor face tot posibilul pentru a-l perfectiona.

Intre timp, puteti incerca acest serviciu direct de pe site-ul Algorithmia, unde veti gasi totodata diferite pachete pentru dezvoltatorii interesati de utilizarea acestei tehnologii in cadrul proiectelor personale.

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.