Cum aleg fontul potrivit pentru pagina web

/ Grafica / 2511 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

In ultimii ani numarul fonturilor disponibile pe piata a crescut semnificativ, astfel incat variantele de realizare a unei pagini Web s-au multiplicat simtitor. In cele ce urmeaza vom incerca sa va oferim cateva hint -uri care va pot ajuta sa alegeti mai usor fontul potrivit.Ş

  • Fiti selectiv

Cititi cu atentie continutul paginii, si edificati-va cu privire la domeniul de interes precum si in ceea ce priveste publicul caruia va adresati. De exemplu, pentru pagini care se adresează celor mici utilizati fonturi cursive, cu aspect lejer, iar pentru pagini din domeniul tehnic ar fi mai potrivite fonturi cu aspect de litere de tipar, cel mult versiuni cu constructii vizibile, cum sunt arcele de cerc care descriu rotunjirile literelor, sau perforații (Perfograma)..

  • Fiti creativ

Nu este neaparat necesar sa va limitati la un singur font pe pagina, dar este imperios necesar ca pagina sa aiba fonturi care sa fie inrudite sau sa se potriveasca pentru a nu deranja cititorii, in nici un caz, nu va doriti sa ii vedeti chinuindu-se sa descifreze printre inflorituri si spirale.

  • Fiti organizat

Decideti in primul rand cate si ce titluri veti folosi pe pagina, cate si ce subtitluri s.a.m.d. astfel incat sa fiti sigur ca ati identificat toate ideile principale si ca sunt corespunzator evidentiate.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.