Care vor fi trendurile în webdesign în 2019?

/ Web Design, Grafica / 4567 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Web design-ul este un domeniu complex și dinamic. Acesta combină multe ramuri ale cunoștințelor care influențează cât de bine un website va fi perceput de publicul țintă.

Dacă doriți ca site-ul să arate excelent și să aibă o rata de conversie buna, designul acestuia va juca un rol semnificativ. Aceasta se aplică nu numai percepției vizuale, ci și usurintei de utilizare.

De ce ar trebui să folosim tendințele de design din 2019?

Brandurile actuale tind să maximizeze interacțiunea cu utilizatorii. Prin urmare, designul site-ului trebuie să transmită emoții. Dacă doriți calitate, nu este suficient să aveți fotografii bune. Întregul concept trebuie asociat cu un anumit fond emoțional. Succesul vânzărilor prin intermediul rețelei sociale Instagram confirmă această tendință.

A iesi din tipare este o mișcare eficientă!

Web design-ul este un domeniu care se va dezvolta destul de interesant în 2019. Dacă decideți să utilizați această abordare, este foarte important să rețineți că toate informațiile esențiale ar trebui să se regaseasca pe partea stângă a paginii web. Utilizatorii citesc informatia de la stânga la dreapta, așa că trebuie să gândiți cu atenție, pentru a nu exagera. Luați în considerare acest factor atunci când decideti cum va arata web-design-ul site-ului dvs.

Full screen video ca element informativ

Exista discutii conform cărora filmuletele de prezentare de tip full screen vor ocupa prima poziție printre celelalte componente ale designului web în 2019. Utilizatorul nu trebuie să deruleze pagina de sus în jos pentru a vedea informațiile de interes. El poate viziona videoclipul pe care l-ați furnizat. In trecut, clipurile video erau deja populare, dar ulterior nu au mai fost la fel de folosite, deoarece ingreunau viteza de încărcare a site-urilor pe mobil. În consecință, conversia a scăzut. Acum, o mulțime de dezvoltatori iau în considerare această problemă.

Utilizarea formelor geometrice

Utilizarea diferitelor forme geometrice în designul web nu este o tendință nouă. A început să apară în jurul anului 2016, iar apoi a început să câștige popularitate și continuă să o facă în 2019. După cum arată practica, utilizatorii sunt deschisi fata de site-urile care sunt proiectate în acest fel. Un design ingenios de forme geometrice va surprinde plăcut utilizatorii.

Cinemagraphs ca înlocuitor pentru GIF-uri

Cinemagraphs sunt imagini statice care conțin doar un singur element dinamic. Asemenea elemente atrag atenția, captează atenția vizitatorilor și îi încurajează să se familiarizeze cu restul conținutului site-ului. O altă tendință reală este reprezentată de grafica 3D. Fotografiile tridimensionale sunt considerate a fi la modă, și pentru un motiv bun.

Culori vii

Această tendință nu și-a pierdut popularitatea. În combinație cu un design minimalist, este o idee foarte buna. Puteți utiliza paleta Google pentru o selecție rapidă și eficientă. Utilizarea gradientilor in designul web este o idee minunata in ceea ce priveste culorile. Background-ul cu gradient al unei pagini creează impresia de unicitate și prospețime.

Design simplu și font unic

Fonturile unice sunt foarte populare în industria de Web design. În special, dacă este o combinație de un font unic și un design discret, minimalist. În ceea ce privește fontul unic de calitate, afectează în mod semnificativ percepția informațiilor de către un utilizator. Pe lângă fonturile unice, variantele complexe devin, de asemenea, relevante. Dacă pana acum web designerii au fost de părere că fontul trebuie să fie în mod necesar simplu, acum s-au îndepărtat de această idee. Fonturile complexe și fonturile serif au ocupat un loc important în tendințele din 2019. O altă tendință, care nu poate fi uitată, sunt fonturile variate. Literele variabile, care cresc și scad treptat, sunt atractive pentru utilizatori.

Minimalism și butoane translucide

Ritmul de viață al persoanelor moderne este dinamic, astfel incat informatiile trebuie transmise cat mai clar și mai structurate. Prin urmare, designul minimalist în combinație cu butoanele translucide este nu numai relevant din perspectiva tendințelor, ci și funcțional.

Fotografii in centrul atentiei

Fotografia ocupă în mod tradițional poziții înalte printre elementele de design web. Mai ales când vine vorba de utilizarea imaginilor pentru publicitatea unui produs. Această opțiune vă permite să să demonstrați că produsul răspunde unei nevoi specifice. De exemplu reclamele pentru gadgeturi va reamintesc că mijloacele de comunicare vă permit să ascultați muzică, să faceți fotografii de înaltă calitate, să faceți videoclipuri.

Forme naturale

Nu există linii drepte în natura. Prin urmare, formele simplificate, creând iluzia flexibilității, sunt percepute de o persoană cu mult mai multă incredere. Colțurile rotunjite în elementele de design web au început să se mențină în tendință inca de anul trecut. Acum sunt destul de mult utilizate chiar si de companii mari precum Google, Facebook, Twitter.

Tendințele UI din 2019

Nu este necesar să urmăriți tendințele actuale, însă este foarte util să le cunoașteți. În special, dacă vă confruntați cu proiectarea aplicațiilor mobile. Printre tendințele cele mai populare din această industrie vor fi următoarele:

  • Ttluri mari. Acestea fac posibilă evidențierea continutului important
  • Interfețele sunt simple și cât mai ușor de înțeles
  • Suficient spațiu între elemente, pentru ca designul sa nu para aglomerat
  • Culori vii
  • Elemente 3D
  • Gradienti
  • Animatii

Este foarte important să înțelegem că teoria tendințelor nu este suficientă. Este esential ca acestea sa se regaseasca in conceptul general al website-ului sau a aplicatiei, pentru ca acestea sa fie usor de folosit si plăcute din punct de vedere vizual, pentru utilizatori.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.