Apple are probleme?

/ Software, Telefoane mobile / 3049 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Un bug sugubat de la Apple creeaza probleme, rebutand iPhone-urile printr-un simplu mesaj text.

Descoperit acum cateva zile de catre un utilizator iPhone, bug-ul functioneaza astfel: Cineva va transmoite un mesaj cu o succesiune anume de caractere arabe. Daca telefonul dumneavoastra este blocat in momentul sosirii mesajului, atunci mesajul initiaza reboot-ul iPhone-ului.

Bug-urile iPhone-urilor nu sunt chiar rara avis.  Inca de la lansarea iOS 8 din septembrie trecut, Apple a tot lansat update dupa update, fiecare menit sa corectezesau sa contracareze cate  unul sau mai multe bug-uri observate mai tarziu, in piata.

Desi ultimul bug descoperit este cel mai inofensiv bug dintre toate, nu are cum sa fie o problema in masa, incidenta nu este mare, riscul de a se manifesta este redus, Apple declara ca se ocupa de cautarea solutiilor pentru remedierea acestei probleme.

Problema acestui bug nu sunt caracterele arabe in sine, ci modul in care iOS gestioneaza sirul de caractere din mesaj. Caracterele Unicodecare incearca sa afiseze mesajul consuma atat de multe resurse, in momentul in care telefonul este blocat si este necesar sa apara mesajul de avertizare, incat se initiaza instantaneu reboot-area iPhone-ului.

S-a incercat transmiterea mesajului intr-o conversatie normala (cu telefonul deblocat) si s-a c onstatat faptul ca nu se intampla nimic nelalocul lui, ceea ce sugereaza faptul ca nu mesajul in sine este o problema, ci tine mai degraba de mesajul de notificare, decat de aplicatia Messenger.

Ce e de facut atunci cand patesti asa ceva? Cel mai simplu este sa opriti notificarile de mesagerie, dar asta este doar o solutie paleativa, in nici un caz o solutie care poate fi aplicata. Nu renuntarea la caracteristici este raspunsul la rezolvarea bug-urilor, ci chiar solutionarea acestora.

Pana cand Apple va fi gata cu solutia, persoanele care au patit-o sau o vor pati cu acest bug, ar trebui sa roage persoana care a trimis mesajul buclucas, sa mai transmita unul, ( asta daca suntem siguri ca nu a fost trimis cu rea intentie)astfel, la deschiderea telefonului, notificarea se va face pe ultimul mesaj, si ati scapat de problema.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.