Cum sa ai o casa smart- Pasul 2: E ora schimbarii

/ Gadgeturi / 2193 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Esenta unei case inteligente este abilitatea acesteia de a putea fi  monitorizata si controlata/ reglata permanent, chiar si de la distanta, atat in ceea ce priveste conditiile de ambient (temperatura, umiditate, lumina), cat si, mai ales din punct de vedere al securitatii ei.

Asta inseamna ca inlocuirea elementelor care regleaza acesti parametrii cu elemente inteligente, capabile sa fie reglate si altfel, nu doar de la butoanele amplasate  (atat de inestetic si  bizar!) pe perete la diferite inaltimi, sau din telecomenzi (vesnic ratacite); cu intrerupatoare inteligente, senzori de miscare sau de ambient, s.a.

Acesti senzori nu au doar rolul de a masura si informa cu privire la parametrii masurati, ci comanda, intr-un fel sau altul, dispozitivele responsabile de reglarea parametrilor monitorizati.

4Control  4 MyHome, ofera solutia controlului vocal al sistemelor casei dumneavoastra pentru doar 100 $/an

Secolul nu demult trecut, gadget-uri care aprindeau lumina si porneau televizorul sau combina muzicala la simpla bataie din palme, pareau de domeniul filmelor cu James Bond pentru toti romanii.

Control 4 MyHome ofera solutia controlarii vocale a locuintei dumneavoastra utilizand aplicatia 4Sight pe smartphone, care devine astfel telecomanda perfecta, mereu la indemana.

 Sistemul functioneaza la fel de bine si pe Android si pe iOS, asa incat nu aveti nici un fel de problema in a-l utiliza indiferent de tipul de telefon de care dispuneti.

V-ar tenta un dispozitiv care sa monitorizeze timpul petrecut la calculator de catre copilul dumneavoastra? Puteti, prin intermediul acestui sistem, sa opriti, de exemplu, consola de jocuri, daca sunteti de parere ca, la ora respectiva, copilul ar trebui sa doarma sau sa faca lectiile.

Nu trebuie sa va imaginati ca este un sistem alambicat sau greu de utilizat. Nu este cu nimic mai complicat decat un joc de actiune pe net :).

hkHomeKit va permite sa va sunati aerul conditionat si jaluzelele.

Apple prin intermediul HomeKit permite comanda vocala asupra elementelor de automatizare casnice prin intermediul telefoanelor mobile. Sistemul este deosebit de complex, astfel ca utilizand, de exemplu asisitentul vocal SIri, puteti gestiona locuinta la fel cum va gestionati telefonul.

De exemplu, la comanda:”Siri, vin acasa”, sistemul inteligent porneste verificarea parametrilor mediului ambiant si adaptarea acestora la standardul admis,regalnd temperatura, umiditatea, eventual apa la cada, cuptorul cu microunde, pornirea televiozorului la momentul estimat al ajungerii acasa, inchiderea sau deschiderea jaluzelelelor, a aerului conditionat, a luminii, deblocarea usii la intrarea in perimetru, s.a., in functie de setarile sistemului.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.