Ce aduce nou, bun sau rau, iOS9

/ Internet, Software, Tehnologie / 2487 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Proaspatul lansat iOS9, care poate fi utilizat  pe dispozitivele Apple incepand cu iPhone 4S si iPad2,  aduce cu el o serie intreaga de  caracteristici noi, despre care deja s-a vorbit pana acum.

Siri a fost dotat cu capacitatea de a gasi informatii despre contactele dumneavoastra, la Apple Maps s-a adaugat functia de tranzit, iar pentru conservarea bateriei dispozitivului a fost introdusa functiunea „lower power”.

iosOptiunea Back To adauga fluiditate continutului, iar posibilitatea de a adauga update-uri cu ajutorul Split Screen si Picture in Picture, precum si posibilitatea de a misca cursorul cu ajutorul tastaturii,  sunt doar cateva upgrade-uri dintre cele mai interesante, pe care deja le-ati descoperit pana la aceasta ora, probabil.

Ce a mai ramas de descoperit? Si bune, si rele. Sa incepem optimist, cu cele bune.

Continuitatea

Din acest moment nu mai este necesar ca dispozitivele sa apartina aceluiasi tip de retea wifi pentru continuitate.

Daca, de exemplu telefonul dumneavoastra (evident iPhone) este acasa, puteti sa receptionati prin intermediul lui, apeluri pe computerul dumneavoastra de la servici,  cu conditia ca acesta (computerul) sa fie un Mac si sa fiti logat pe contul dumneavoastra de iCloud. Atata vreme cat toate dispozitivele dumneavoastra sunt conectate le internet si nu sunt in safe battery mode, puteti raspunde la telefon de oriunde v-ati afla.

Fotografii  ascunse

Un upgrade foarte util atunci cand doriti, din orice motiv sa ascundeti cateva fotografii, fara sa recurgeti la salvarea lor in alte fisiere, situatie in care va complicati de multe ori, inutil, existenta, puteti sa dati click pe „Select” in dreapta sus si sa alegeti optiunea Hide, imaginile ascunse astfel nu apar decat daca sunt deschise prin „Share”->”Unhide” .

iCloud Drive

Aceasta aplicatie poate ca v-a scapat pana acum, mai ales datorita faptului ca nu apare pe ecranul principal pe toate dispozitivele utilizate.

Pentru a afisa aceasta aplicatie  urmati calea: iCloud->iCloud Drive->Show on Home Screen.

Aplicatia mail

Aceasta aplicatie permite adaugarea oricarui tip de fisier la e-mailurile care folosesc iOS9, nu doar fotografii sau imagini video, ceea ce aduce iPad-urile si iPhone-urile mai aproape de utilizarile specifice desktop-urilor.

Tasta de raspuns rapid

Din acest moment, iOS permite raspunsul rapid la mai multe aplicatii, nu doar la mesagerie, scutindu-va astfel de zgomote si vibratii neplacute, de manevre considerabile pentru a afla ce anume s-a intamplat, glisand in jos notificarea, puteti chiar sa transmiteti un raspuns, fara sa fiti nevoit sa parasiti aplicatia pe care o utilizati.

Si cam atat despre imbunatatirile aduse iOS. Ce s-a inrautatit?

Sistemul de schimbare a aplicatiei de lucru

Nu as risca sa zic ca e mai bun sau mai rau, este totusi, diferit fata de ceea ce propunea Aplle prin intermediul iOS7, cu alte cuvinte, schimbare de dragul schimbarii.

Compatibilitatea

Exista dispozitive care nu pot rula iOS9, si acestea nu sunt atat de vechi incat utilizatorii lor sa considere ca este in avantajul lor achizitionarea unui dispozitiv nou, iar altele pot utiliza doar anumite caracteristici ale iOS9.

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.