Cum iti protejezi continutul online?

/ Grafica, Download, Securitate IT / 3243 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Nu de putine ori ai avut parte de destui nepoftiti care s-au infruptat din roadele muncii tale, luand de-a gata ceea ce tu ai incercat cu eforturi uriase sa creezi. O mare parte din vina, in acest caz, iti apartine, in primul rand pentru ca, asa cum bine stii, nu ti-ai protejat munca si ai lasat, cum s-ar spune, usa deschisa oricarui nechemat.

Daca stii ca trebuie sa iti asiguri munca, insa habar nu ai cum sa faci asta, iti  dam noi cateva idei.

Watermark

proprietate doza itSigur ca aceasta atat de des intalnita solutie stanjeneste destul de tare procesul de  creatie, insa este de departe cea mai eficienta metoda de a scapa de profitorii din lunea online.

Pentru incepatori, aplicarea Watermark-ului ar putea sa para un fel de chineza, asa ca ma grabesc sa va ofer o solutie ieftina si rapida de aplicare a watermark-ului pe fotografiile dumneavoastra.

Cel mai simplu este sa descarcati programul Fast Watermark de la butonul de mai jos si sa incepeti sa il utilizati chiar din prima secunda de dupa descarcare. Nu este deloc dificil si permite fara nici un fel de costuri, protejarea eficienta a imaginilor dumneavoastra dar si datarea lor sau inregistrarea diferitelor  elemente direct pe imagine.

Nu aveti nevoie sa va pricepeti la Photoshop sau la cine stie ce programe de editare, nu aveti nici un fel de probleme sa utilizati aplicatia indiferent daca sunteti avansat sau incepator.

Aveti posibilitatea de a modifica textul, pozitia, culoarea, opacitatea watermark-ului, dupa bunul dumneavoastra plac, ceea ce este mai mult decat suficient daca doriti sa va protejati munca in modul cel mai eficient.

Download FastWatermark
Descarca FastWatermark

Singura limitare a acestui program este faptul ca nu permite aplicarea watermark-ului pe un set de poze simultan, insa in acest caz puteti utiliza orice alta aplicatie profesionala, care va poate scuti, contra unei sume de bani, de acest neajuns.

Copii digitalebackup

Aceasta metoda de protectie se bazeaza pe  informatia continuta in metadate. Fiecarei imagini preluate ii corespunde o eticheta de date care  stocheaza explicit data si ora la care respectiva imagine a fost preluata precum si dispozitivul cu care s-a realizat  aceasta. In cazul unui conflict puteti fara doar si poate sa demonstrati faptul ca detineti versiunea originala a  imaginii doar daca veti salva respectivele imagini in copii digitale, inainte de a fi postate sau modificate  pentru postare.

In acest caz nu veti putea sa  stopati furtul , insa veti putea actiona in instanta cu dovezi clare si indiscutabile,  pe orice astfel de nelegiuit.

screenPublica imagini de dimensiuni mici sau la rezolutii slabe

Daca iti place sa aduni imagini si iti doresti sa le poti comercializa, cel mai simplu este sa incerci sa faci asta pe internet, unde sunt o multime de creatori de site-uri, designeri, content-writeri in goana dupa imagini sugestive si atractive.

Pentru a scapa de nepoftiti, poti sa postezi pe site imagini la dimensiune mica sau cu rezolutii  scazute si sa comercializezi imagini la diferite tipuri de rezolutii si dimensiuni.

Astfel, cel care cumpara poate vizualiza  fara doar si poate  imaginea pe care o achizitioneaza, si daca este un profesionist, are posibilitatea de a alege  imaginea de care are nevoie atat ca si continut cat si ca rezolutie sau dimensiuni.

filePosteaza avertismente de copywright

Desi aceste avertismente de copyright nu mai sperie pe nimeni si nici nu impiedica pe cineva sa se infrupte din munca ta, pot sa fie utile, la modul ca, poti alege sa permiteti downloadul si utilizarea  comerciala a imaginilor daca se fac referiri la site-ul sursa, ceea ce este un fel de solutie de compromis, dar e mult mai buna decat nimic, mai ales ca limitele dreptului de copyright  nu sunt precis determinate si exista intotdeauna loc de interpretari.

Speram ca v-am fost utili cu aceste lamuriri sumare si va asteptam  sa reveniti pe site-ul nostru.

Salvează


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.