DuoSkin, minicomputer direct pe piele

/ Tehnologie, Gadgeturi, Hardware, Stirile Editiei / 3353 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

De secole, modul cum ne-am decorat corpul, imbracamintea, locuinta, ne-a individualizat si ne-a  diferentiat, iar evolutia in aceasta directie a avut etape de dulce si placuta amintire.

Faptul ca a aparut in ultima vreme din ce in ce mai pregnant o legatura destul de stransa intre moda si tehnologie, o atesta de departe succesul avut de  dispozitivele de genul bratarilor inteligente. a ceasurilor sau inelelor de inalta tehnologie.

Ceea ce propun, de aceasta data cercetatorii de la MIT este un tip nou de dispozitiv, un tatuaj inteligent, o forma noua de  comunicare cu persoanele din jurul nostru, o bijuterie si totodata un echipament.

Abordand o cu totul alta directie, echipa de la MIT, impreuna cu departamentul de dezvoltare de la Microsoft, au decis sa scurteze durata de viata a DuoSkin, din mai multe motive, dar mai ales pentru ca sa permita fiecarei persoane sa afiseze in modul cel mai reprezentativ , unic si  creativ un echipament de tehnologie de varf.

Cum functioneaza DuoSkin?

duoskin2Utilizand foita de aur clasica atasata la o microbaterie peste care este dispus un strat termocromic, se poate varia in mod controlat culoarea afisata de tatuajul aplicat direct pe piele.

Prin intermediul unei aplicatii de telefon complementare, se poate „comunica” fara nici un fel de efort cu acest dispozitiv . Este nevoie de 30 de secunde pentru a afisa complet imaginea dorita, si de 50 de secunde pentru a reveni la starea initiala.

Tatuajul este intr-o oarecare masura aderent la piele, si rezistent la apa, fiind protejat de un strat subtire de silicon, rezistand o zi-doua fara sa se desprinda,  in conditii normale de utilizare.

Cum se utilizeaza DuoSkin

DuoSkin este in primul rand un controller, permitand deplasarea unui cursor pe un display partajat prin simpla miscare a unui deget deasupra tatuajului.

Pe de alta parte, poate fi un dispozitiv perfect pentru afisarea emotiilor. Cu cat emotia este mai puternica, temperatura corpului creste si culoarea tatuajului se modifica.

Totodata DuoSkin este un dispozitiv de comunicare, prin intermediul aplicatiei create pentru telefoanele Windows si Android, si sa nu omitem sa mentionam si aspectul estetic al acestui tip de dispozitiv.

Desigur ca sunt mult mai multe posibilitati de utilizare a tehnologiei DuoSkin, tehnologie pusa la punct de cercetatorii MIT, ce deschide drumul unor utilizari multiple pentru acest tip de dispozitiv.

Pentru cei care doresc sa afle mai multe detalii despre acest echipament/bijuterie, exista posibilitatea de a urmari imaginile de mai jos:

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.